Το υπερβολικό βάρος ή η υπερβολική έλλειψη βάρους μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Έτσι, ενώ ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι ένα διαχρονικό μέτρο υγιούς σωματικού βάρους, είναι και ένας χρήσιμος δείκτης για το κατά πόσον απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες και αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής. Μπορεί να μη σου δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση του σώματός σου, όμως, ο ΔΜΣ μπορεί να γίνει μια έγκυρη, πρώτη ματιά για το πού βρίσκεσαι.

Μπορεί να μη σου δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση του σώματός σου, όμως, ο ΔΜΣ μπορεί να γίνει μια έγκυρη, πρώτη ματιά για το πού βρίσκεσαι.

Τι μας δείχνει ο Δείκτης Μάζας Σώματος; 

Ο ΔΜΣ είναι μια μέτρηση της αδυναμίας ή του σωματικού πόνου ενός ατόμου με βάση το ύψος και το βάρος του και σκοπό έχει να ποσοτικοποιήσει τη μάζα του ιστού. Χρησιμοποιείται ευρέως ως γενικός δείκτης για το εάν ένα άτομο έχει υγιές σωματικό βάρος για το ύψος του. Συγκεκριμένα, η τιμή που λαμβάνεται από τον υπολογισμό του ΔΜΣ χρησιμοποιείται για να κατηγοριοποιήσει εάν ένα άτομο είναι λιποβαρές, φυσιολογικό βάρος, υπέρβαρο ή παχύσαρκο, ανάλογα με το εύρος μεταξύ της τιμής. Αυτά τα εύρη του ΔΜΣ ποικίλλουν ανάλογα με παράγοντες όπως η περιοχή και η ηλικία, και μερικές φορές χωρίζεται και περαιτέρω, σε υποκατηγορίες όπως σοβαρά λιποβαρή ή πολύ σοβαρά παχύσαρκα.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr 

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS