Αν ζυγίζεσαι κάθε πρωί, ίσως να έχεις παρατηρήσει μια διακύμανση στο βάρος σου από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι απόλυτα φυσιολογικό το να βλέπεις τη ζυγαριά σου να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει, από γραμμάρια έως λίγα κιλά από μέρα σε μέρα. Κάποιες φορές ο λόγος της απότομης αυτής αλλαγής στο βάρος σου είναι προφανής.  Ένα μεγάλο γεύμα πριν κοιμηθείς θα μπορούσε να αυξήσει το βάρος σoυ την επόμενη μέρα ή μια αρκετά έντονη προπόνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωσή του. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι γι’ αυτή τη διακύμανση του βάρους.

Ένα μεγάλο γεύμα πριν κοιμηθείς θα μπορούσε να αυξήσει το βάρος σoυ την επόμενη μέρα ή μια αρκετά έντονη προπόνηση θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωσή του. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι γι’ αυτή τη διακύμανση του βάρους.

Απότομη αλλαγή βάρους:  Γιατί ανεβαίνει "απότομα" η ζυγαριά;

#1 Αλάτι Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αλάτι προκαλούν κατακράτηση υγρών και αυτή, ως αποτέλεσμα, αύξηση στο νούμερο της ζυγαριάς. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλους, αφού κάποια άτομα είναι πολύ ευαίσθητα στην κατανάλωση αλατιού κι άλλα λιγότερο. Ακόμα κι αν δεν κάνεις  υπερβολική χρήση στο μαγείρεμα ή στο πιάτο, το αλάτι "κρύβεται" σε όλα τα τυποιημένα τρόφιμα (αλμυρά και γλυκά σνακ, έτοιμες σούπες και σάλτσες κ.ά.) που θα βρεις στο εμπόριο, γι’ αυτό καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικά τη διατροφική ετικέτα του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα στο Shape

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS