Στο πρόσφατο «Friends Reunion», συγκρίνοντας την Τζένιφερ Άνιστον τότε και τώρα δεν μπορούσαμε παρά να προσέξουμε πως η 52χρονη ηθοποιός όχι απλώς διατηρεί την ομορφιά της αλλά ίσως σήμερα να είναι ακόμα πιο γοητευτική από ό,τι πριν από μερικές δεκαετίες. Δεν είναι μόνο οι πλαστικές επεμβάσεις αλλά και η αυτοπειθαρχία που επιδεικνύει στον υγιεινό τρόπο ζωής που έχει επιλέξει, όπου ακολουθεί βασικούς κανόνες διατροφής και άσκησης, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε αιματηρές θυσίες – αν εξαιρέσουμε το εντατικό workout της, που μάλλον δεν θα είχαμε την πολυτέλεια χρόνου και χρημάτων, ίσως ούτε και τη διάθεση, να ακολουθήσουμε πολλές από εμάς.

Πώς λοιπόν η Τζένιφερ Άνιστον διατηρεί την υγεία και την ομορφιά της;

Γυμνάζεται σχεδόν καθημερινά: Προσπαθεί να ασκείται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα και αγαπάει ιδιαίτερα τη γιόγκα, που της έχει δώσει, μεταξύ άλλων, δύναμη και ευελιξία. Επίσης έχει ενσωματώσει στη ρουτίνα της το spinning. Από τις μορφές άσκησης που έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, ξεχωρίζει το μποξ, «που είναι μια σπουδαία εκτόνωση του θυμού σου. Απελευθερώνεις από μέσα σου όλες τις αηδίες που έχεις ακούσει και δει στη διάρκεια της ημέρας και φαντασιώνεσαι ότι ρίχνεις μπουνιές σε κάποιον» όπως έχει πει, χαρακτηριστικά.

Το μποξ «είναι μια σπουδαία εκτόνωση του θυμού σου. Απελευθερώνεις από μέσα σου όλες τις αηδίες που έχεις ακούσει και δει στη διάρκεια της ημέρας και φαντασιώνεσαι ότι ρίχνεις μπουνιές σε κάποιον»

Παίρνει συμπληρώματα διατροφής: Έχει βάλει τα συμπληρώματα κολλαγόνου στην καθημερινότητά της, το οποίο «προσθέτω στον πρωινό καφέ μου και αναπληρώνω μετά την άσκηση». Φυσικά, όπως κάθε συμπλήρωμα, πριν από τη λήψη του συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.

Κάνει διαλειμματική νηστεία: «Από τότε που άρχισα να απέχω από τη στερεά τροφή για 16 ώρες, είδα μεγάλη διαφορά. Ευτυχώς, σε αυτό το διάστημα συνυπολογίζονται οι ώρες ύπνου. Απλά καθυστερώ το πρωινό μέχρι τις 10 το πρωί». Φυσικά, στη διάρκεια όλων αυτών των ωρών δεν παραλείψει να καταναλώνει υγρά όπως χυμούς, σκέτο καφέ και αφεψήματα.

Προτιμά τροφές με τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία: Και το χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης. Δεν αποφεύγει τα λιπαρά, αλλά προτιμά να τα παίρνει από υγιεινές πηγές τους, όπως το αβοκάντο και ο σολομός.

Αν πεινάσει αργά το βράδυ, θα ικανοποιήσει την επιθυμία της για κάτι γλυκό με frozen yoghurt με δημητριακά ολικής άλεσης.

Απολαμβάνει τα αυγά: Στο πρωινό της, τα συνδυάζει με αβοκάντο – είναι ένα από τα αγαπημένα της πιάτα- ή τα αναμειγνύει με βρώμη. 

Δίνει έμφαση στην ενυδάτωση: Δεν περιμένει να διψάσει για να πιει νερό, αλλά φροντίσει να το αναπληρώνει στον οργανισμό της σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ενδίδει στις νυχτερινές λιγούρες - αλλά υπό όρους: Αν πεινάσει αργά το βράδυ, θα ικανοποιήσει την επιθυμία της για κάτι γλυκό με frozen yoghurt με δημητριακά ολικής άλεσης. Ή θα φτιάξει μια καρμπονάρα, στην πιο υγιεινή εκδοχή της – αντικαθιστώντας, π.χ., το βούτυρο και το πλήρες γάλα με γάλα χαμηλότερο σε λιπαρά.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/DAVID SWANSON 

TAGS