Μετά την καραντίνα όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, όμως πολλοί αποκτήσαμε νέα άγχη και νέα προβλήματα. Ένα συχνό άγχος αφορά στην εικόνα του σώματος, αφού πολλοί σταμάτησαν τη γυμναστική και κάποιοι μπορεί να άλλαξαν τη διατροφή τους με αποτέλεσμα να πάρουν κιλά. Το άγχος που δημιούργησε η καραντίνα, εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, αύξησε σε ποσοστό 35% την κακή διατροφή και 25% τη συναισθηματική υπερφαγία, ενώ περίπου το 61% των Αμερικάνων δήλωσαν σε έρευνα ότι είδαν αλλαγές στα κιλά τους που δεν ήθελαν.

Το άγχος που δημιούργησε η καραντίνα, εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, αύξησε σε ποσοστό 35% την κακή διατροφή και 25% τη συναισθηματική υπερφαγία, ενώ περίπου το 61% των Αμερικάνων δήλωσαν σε έρευνα ότι είδαν αλλαγές στα κιλά τους που δεν ήθελαν.

Η θετική εικόνα που πρέπει να έχει ο καθένας με το σώμα του δεν αφορά όμως απλά σε ένα θετικό συναίσθημα που πρέπει να έχει για την εμφάνισή του. Αφορά κυρίως στην αποδοχή του σώματός σου όπως είναι, στη φροντίδα του αλλά και στην κατανόηση που πρέπει να δείχνεις για όσα περνάει. Η εικόνα που έχεις για το σώμα σου είναι όλα τα συναισθήματα, οι αντιλήψεις και οι σκέψεις που έχεις για αυτό. Αν θέλεις να αρχίσεις να αγαπάς το σώμα σου, να το αποδέχεσαι και να νιώθεις αυτοπεποίθηση τότε ακολούθησε καθημερινές εύκολες στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Madame Figaro

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS