ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

9 τροφές που δεν πρέπει να τρως ποτέ μετά τη γυμναστική

Κι όμως, τα λαχανικά είναι στη λίστα. Ποιες άλλες 8 τη συμπληρώνουν;

9 τροφές που δεν πρέπει να τρως ποτέ μετά τη γυμναστική

Κόκκινο κρέας: Είναι ένα από τα δυσκολότερα φαγητά στη χώνεψη, γεγονός που το βάζει δικαίως στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που δεν πρέπει να καταναλώνεις μετά την προπόνηση. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικά λίπη φράζει τις αρτηρίες, οπότε προσπερασέ το και προτίμησε κοτόπουλο.

Αβγά: Είναι μια υγιεινή επιλογή, αν όμως τα καταναλώνεις ολόκληρα τότε καλύτερα μείνε στο ένα, το οποίο από μόνο του έχει 6 γραμμάρια λίπους. Ένα αβγό και δύο ασπράδια είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών λιπών μετά από ένα γεύμα, χρησιμοποιώντας όμως περισσότερα από ένα ολόκληρο αβγό μετά την προπόνηση δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Πλήρες γιαούρτι: Το να επιλέξεις να φας γιαούρτι μετά από γυμναστική είναι μια εξαιρετική επιλογή, αρκεί να είναι μέχρι 2% σε λιπαρά και χωρίς πρόσθετα γλυκαντικά. Έχει μεγάλη περιεκτικότερα σε καθαρή πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στην επισκευή των μυών. Απόφυγε το πλήρες που είναι γεμάτο κορεσμένα λίπη, δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, και απαιτεί πολύ περισσότερη διεργασία από τον οργανισμό σου για να το αφομοιώσει.

9 τροφές που δεν πρέπει να τρως ποτέ μετά τη γυμναστική

Βούτυρο ξηρών καρπών (π.χ. φυστικοβούτυρο): Στο ένα κουταλάκι είσαι μια χαρά, στα πολλά, έχεις πρόβλημα. Γιατί μετά από τη γυμναστική, το αίμα σου απομακρύνεται από το στομάχι, γι ‘αυτό απαιτείται πολύ περισσότερη δουλειά από τον οργανισμό σου για να χωνέψει τέτοιου είδους βαριά λίπη.

Λευκό ψωμί: Περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουτένης και ζάχαρη, η οποία θα διαταράξει την πέψη σου και θα σου ανεβάσει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Γι' αυτό πες ναι στο ψωμί ολικής άλεσης.

Λαχανικά: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αυτές, όπως ξέρεις, είναι ιδιαιτέρως δύσπεπτες. Γι' αυτό προτίμησε να τα καταναλώσεις αρκετά νωρίτερα ή πολύ αργότερα για να μην έχεις τέτοιου είδους πρόβλημα.

Μπάρες σοκολάτας: Προτίμησε να καταναλώσεις μια πριν τη γυμναστική του, γιατί τα λιπαρά τους απαιτούν αρκετό χρόνο για να χωνευτούν και επιπλέον θα σου δώσουν ενέργεια.

Πίτσα: Ούτε να το σκέφτεσαι, γιατί πολύ απλά αποτελεί μια επιλογή με πολλά κορεσμένα λιπαρά.

Λάδι καρύδας: Είναι τέλειο πριν την άσκηση, καθώς τα λιπαρά του δίνουν ενέργεια, αλλά όχι μετά.

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.