1. Τα πόδια σου θα πονάνε λιγότερο

Το να φοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα ψηλά τακούνια ο αχίλλειος τένοντας μαθαίνει σε αυτή την άβολη για το πόδι θέση, αλλά σε μεγάλο βαθμό κακοποιείται. Με το που επαναφέρεις το πόδι στη φυσιολογική του κατάσταση, αυτόματα ο αχίλλειος τένοντας θα ανακουφισθεί. Αν και στην αρχή θα «αισθάνεται» ότι κάτι δεν πάει καλά.

 

 

Όταν φοράμε flat παπούτσια τα πόδια μας μακραίνουν, τεντώνονται και χρησιμοποιούμε τους μύες μας με πιο σωστό τρόπο.

2. Οι πόνοι στη μέση θα υποχωρήσουν

Ένα ζευγάρι Louboutins σε κάνουν να μοιάζεις και να νιώθεις θεά αλλά ο πόνος στη μέση σου δε λέει να περάσει. Αυτός ο πόνος στη μέση είναι που κάνει και τον αυχένα σου να υποφέρει κάθε φορά που κάθεσαι παραπάνω ώρα στο γραφείο. Με το που κατέβεις από τα Louboutins θα νιώσεις αυτόματα μεγάλη ανακούφιση.

3. Τα γυμνά σου πόδια θα δείχνουν καλύτερα

Τα μυτερά παπούτσια και ψηλά τακούνια καταστρέφουν το σχήμα του ποδιού. Τα στριμώχνουν, τα πιέζουν και τα υποβάλλουν σε απανωτά βασανιστήρια, τα οποία, φυσικά, και δέχεσαι αδιαμαρτύρητα, γιατί τα ψηλά τακούνια είναι ένα συν στην εμφάνιση. Όμως ένας μήνας χωρίς αυτά σημαίνει αυτόματα ένας μήνας χωρίς κάλους.

4. Η ισορροπία σου θα βελτιωθεί

Σίγουρα θα γλυτώσεις από διαστρέμματα των αστραγάλων και λοιπά δεινά, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα ψηλά τακούνια. Θα πατάς πιο γερά στη γη, κι αυτό μεταφράζεται με πολλούς τρόπους. Μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη στάση σου απέναντι στη ζωή.

5. Τα πόδια σου θα δείχνουν πιο κοντά

Αλλά αυτό είναι μόνο μία ψευδαίσθηση. Στην πραγματικότητα, όταν φοράμε flat παπούτσια τα πόδια μας μακραίνουν, τεντώνονται και χρησιμοποιούμε τους μύες μας με πιο σωστό τρόπο, απ' ότι πάνω στα τακούνια.

6. Θα είσαι μέσα στα πράγματα της μόδας

Η τάση φέτος είναι τα χαμηλά τακούνια: από flat έως τετράγωνα και kitten heels. Οπότε, αποχαιρέτα το ύψος που χάνεις και καλοχαιρέτα την άνεση και το στυλ.

 

TAGS