ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

15 έξυπνοι τρόποι για να γίνουμε καλύτερες το 2016

Στην αυγή του νέου έτους, οι συντάκτες μόδας, ομορφιάς και τρόπου ζωής των New York Times μάς παρουσιάζουν τις καλύτερες συμβουλές που έχουν συλλέξει.

15 έξυπνοι τρόποι για να γίνουμε καλύτερες το 2016

Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς σημαίνει και αναθεώρηση στόχων, επιλογών και προτεραιοτήτων: Πώς να γίνουμε πιο αποδοτικές στη δουλειά μας, ειδικά αυτή την εποχή; Με ποιο τρόπο να βελτιώσουμε τη σχέση με το σύντρόφό μας, αν έχει μισοβαλτώσει; Πώς να επιλέγουμε τα ρούχα και το μακιγιάζ μας σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας αλλά και τους διαχρονικούς κανόνες κομψότητας; Και με ποιους τρόπους μπορούμε να προσέξουμε περισσότερο την υγεία μας; Οι συντάκτες των αντίστοιχων θεμάτων των New York Times σήκωσαν τα μανίκια, έψαξαν τις καλύτερες συμβουλές που συνέλεξαν μέσα στο 2015 και μάς τις παρουσιάζουν, συμβουλεύοντάς μας να τις έχουμε ως οδηγό για τη νέα χρονιά.

1. Ό,τι φοράμε πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφο, αλλά και άνετο.

Υπάρχουν γυναίκες που μένουν - μαζοχιστικά - πιστές στις ασφυκτικά στενές φούστες, τα ψηλοτάκουνα που τσακίζουν τα πόδια και τα μικροσκοπικά στρινγκ, αλλά υπάρχουν και εκείνες που αναζητούν και άλλες εναλλακτικές. «Σέξι είναι μόνο ό,τι είναι και βολικό για να φοράς», αναφέρει η 27χρονη Mayan Toledano. Ποιος άνδρας, εξάλλου, γοητεύεται από κάποια που δείχνει πόσο άβολα και αμήχανα αισθάνεται με αυτά που φοράει; Ο συνδυασμός άνεσης και στιλ ας είναι ο βασικός μας γνώμονας για το 2016.

2. Πίνουμε καφέ.

«Είναι μια από τις κύριες πηγές αντιοξειδωτικών στην αμερικανική δίαιτα», εξηγεί ο Dan Buettner, ειδικός σε θέματα μακροζωίας. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και όσον αφορά τη διατροφή των περισσότερων Ελληνίδων, εφόσον ελάχιστες έχουμε τον χρόνο και την υπομονή να ετοιμάζουμε συστηματικά επαρκώς θρεπτικά γεύματα.Και, σιγά-σιγά, φυσικά, πρέπει και αυτά να μας γίνουν τρόπος ζωής.

3. Ο ιδανικός χρόνος για να κοιτάξουμε στα μάτια αυτόν που αγαπάμε είναι... τέσσερα λεπτά!

Αν ρίξουμε μια φευγαλέα ματιά σε κάποιον, κατά πάσα πιθανότητα θα το εκλάβει ως αδιαφορία. Αν τον κοιτάξουμε υπερβολικά παρατεταμένα, θα του προκαλέσουμε αμηχανία και εκνευρισμό. Τα τέσσερα λεπτά, λοιπόν, είναι ιδανικά, σύμφωνα με τη συγγραφέα Mandy Len Catron, εφόσον «περνούν το σωστό μήνυμα».

4. Δεν γινόμαστε «φάντασμα» στις σχέσεις μας.

Που σημαίνει ότι, όταν θέλουμε να χωρίσουμε με κάποιον, δεν επιλέγουμε την εύκολη μέθοδο της εξαφάνισης από τη ζωή και το τηλέφωνό του. Μια μέρα, εξάλλου, μπορεί να είμαστε εμείς αυτές που θα στείλουμε ένα μήνυμα και η απάντηση δεν θα έρθει ποτέ.

5. Φροντίζουμε τα μωρά.

Ακόμα και όταν κλαίνε γοερά και δείχνουν ανυπόφορα, ας τους δείξουμε τη δέουσα προσοχή. Η Nyfesha Miller, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, κέρδισε τη συμπάθεια και έγινε σταρ των social media αφότου χάρισε λίγη φροντίδα στο παιδί του διπλανού της κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με αεροπλάνο.

6. Ντυνόμαστε με τρόπο που μας κάνει να αισθανόμαστε ισχυρές.

Όλες μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι φορώντας ένα όμορφο ρούχο, νιώθουμε την αυτοπεποίθησή μας ανεβασμένη. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσουμε αυτό το εύκολο, αλλά και αποτελεσματικό τρικ; «Αν αισθάνεσαι όμορφα με αυτά που φοράς, με κάποιο τρόπο επηρεάζεται θετικά και ολόκληρη η ψυχολογία σου», επιβεβαιώνει και ο Novak Djokovic. Ε, ως πρωταθλητής τένις όλο και κάτι παραπάνω ξέρει από μυστικά επιτυχίας.

7. Αν (αναπόφευκτα) πάρουμε διαζύγιο, ακολουθούμε την τακτική «play nice».

Η πιο συνηθισμένη, αυθόρμητη αντίδραση μετά από ένα χωρισμό είναι να εκφράσουμε τη θλίψη και την απογοήτευσή μας με θυμό και επιθυμία για εκδίκηση. Το ζήτημα, όμως, είναι να διατηρήσουμε τον αυτοέλεγχό μας. Δύσκολο; Προφανώς. Όσο, όμως, και αναγκαίο. Υπάρχουν, μάλιστα, και ζευγάρια που καταφέρνουν, μετά το διαζύγιο, να συνεχίσουν να κάνουν ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές, σκεπτόμενα κυρίως το καλό των παιδιών τους.

8. Πετάμε το τσιγάρο.

Ειδικά λόγω του άγχους της εποχής, είναι αναμφισβήτητα από τις πιο δύσκολες συνήθειες για να κοπούν ή, έστω να μειωθούν. Ωστόσο, όσοι το έχουν καταφέρει υποστηρίζουν ότι πλέον νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή τους που ως τότε θεωρούσαν ακατόρθωτα. Με μια κίνηση, λοιπόν, διπλό όφελος: Καλύτερη σωματική υγεία, καλύτερη ψυχολογική διάθεση.

9. Παίρνουμε ένα κατοικίδιο.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει, το συνιστούν ανεπιφύλακτα. Αν, εξάλλου, έχουμε ένα χαριτωμένο τετράποδο να τριγυρνάει μέσα στο σπίτι μας (εντάξει, ακόμα και αν μας κάνει μερικές ζημιές) με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνει να διώξει τα άγχη και τις βασανιστικές ανησυχίες μας μακριά. Ακόμα και εκείνοι που πάσχουν από κατάθλιψη, μαθαίνουν ευκολότερα να ζουν με αυτήν όταν έχουν παρέα ένα κουτάβι ή ένα γατάκι.

10. Αναλαμβάνουμε ένα πρότζεκτ που φαίνεται ακατόρθωτο.

Όταν νιώσουμε ότι έχουμε πιάσει πάτο, ίσως ήρθε η ώρα να βάλουμε μια πρόκληση στον εαυτό μας. Ίσως κάτι που πάντα θέλαμε να κάνουμε, αλλά ποτέ δεν το τολμούσαμε. Κάποιοι, π.χ., αποφασίζουν να διανύσουν τη χώρα τους με ποδήλατο! Κι αν δεν τα καταφέρουμε μέχρι τέλους, δεν πειράζει. Όσο μέρος της «διαδρομής» και αν διανύσουμε, θα είναι μια καλή ώθηση της αυτοπεποίθησής μας προς τα πάνω.

11. Δίνουμε περισσότερη σημασία στη σχέση ή το γάμο μας.

Ως γνωστόν, ό,τι αφήνουμε μας αφήνει, είτε πρόκειται για την επαγγελματική μας απόδοση, είτε για τις σχέσεις μας με τους άλλους. Αυτό είναι το λάθος που κάνουν αρκετά ζευγάρια έως ότου ο γάμος τους αρχίζει να βαλτώνει. Αν κοντεύουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, λοιπόν, κάνουμε επανεκκίνηση, δίνοντας στη σχέση με τον σύντροφό μας την προσοχή που της δίναμε πριν αρχίσουμε - έστω και υποσυνείδητα - να τη θεωρούμε δεδομένη.

12. Βάζουμε το σεξ σε προτεραιότητα.

Συμπληρώνοντας το προηγούμενο, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το σεξ μαρτυρά σε μεγάλο βαθμό τη σχέση που έχουμε με το σύντροφό μας. Αν θέλουμε, λοιπόν, να τη σώσουμε, ας ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε και με τα ... του κρεβατιού μας.

13. Βεβαιώνομαστε ότι εμείς είμαστε το «αφεντικό» του κινητού μας - και όχι, φυσικά, το αντίστροφο.

Τσεκάρουμε συνέχεια τις κλήσεις, τα μηνύματα, τα μέιλ και τη σελίδα μας στο facebook μέσω του κινητού μας; Στοπ, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε φτάσει (ή και να έχουμε ξεπεράσει) τα όρια του εθισμού. Και πώς το καταφέρνουμε αυτό; Βάζοντας κανόνες στον εαυτό μας όσον αφορά τη χρήση του, λαμβάνοντας υπόψη, φυσικά, τις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις μας, αλλά και την ανάγκη μας για αποτοξίνωση.

14. Διώχνουμε με τη φράση «Είμαι πολύ μεγάλη για αυτό».

Είναι μια φράση που μπορούμε να χρησιμοποιούμε μόνο όταν κάνουμε πλάκα με τους φίλους μας και ποτέ ως ανασταλτικό παράγοντα για κάτι ενδιαφέρον που τριβελίζει το μυαλό μας. Εξάλλου, όλες δεν έχουμε ήδη χάσει αρκετά πράγματα εξαιτίας αυτής της λογικής;

15. Είμαστε γενναιόδωρες με όσους μας έχουν βοηθήσει.

Δίνουμε, μας δίνουν, ξαναδίνουμε και πάει λέγοντας. Και με αυτόν τον απλό τρόπο, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος προσφοράς και αλληλοβοήθειας. Σε μια εποχή που εκ των πραγμάτων τα υλικά αγαθά είναι περιορισμένα, κάτι τέτοιο είναι ό,τι πρέπει για το ξεκίνημα μιας καινούριας χρονιάς.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.