ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 καθημερινές συνήθειες που «καίνε» τον εγκέφαλό σου. Τις κάνεις (μάλλον) όλες

Το ξέρεις ότι μόνη σου βάζεις τρικλοποδιές στο μυαλό σου;

10 καθημερινές συνήθειες που «καίνε» τον εγκέφαλό σου. Τις κάνεις (μάλλον) όλες

Αφύπνιση συνείδησης: Έχουμε πολλές ιδιομορφίες και συνήθειες που συχνά σκεφτόμαστε ότι αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε χαλαροί.

Ωστόσο, έχουμε την τάση να μην αναγνωρίζουμε ότι αυτές οι συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν εσωτερική καταστροφή, όπως εγκεφαλική βλάβη.

1. Δεν τρώμε πρωινό

Οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωινό συνήθως έχουν χαμηλότερο επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό είναι κακό. Καταλήγει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών για τον εγκέφαλο και προκαλεί εκφυλισμό του εγκεφάλου.

2. Τρώμε πολύ

Όταν τρώμε παραπάνω απ’ ότι πρέπει προκαλούμε την σκλήρυνση των αρτηριών του εγκεφάλου που οδηγεί σε μείωση της πνευματικής δύναμης. Γι ‘αυτό και θα παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να επικεντρωθείτε ούτε σε ένα απλό παζλ, αν έχετε φάει πάνω από το όριο.

3. Το κάπνισμα

Δεν βλάπτει μόνο τους πνεύμονες αλλά επηρεάζει και τον εγκέφαλο. Η νικοτίνη στα τσιγάρα περιέχει κάποιες ουσίες που προκαλούν πολλαπλή συρρίκνωση του εγκεφάλου. Αν αυτό συνεχιστεί, μπορείτε να πάθετε ακόμα και τη νόσο του Alzheimer.

4. Υψηλή κατανάλωση ζάχαρης

Πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση από κάτι, οτιδήποτε, είναι ανθυγιεινό. Έχοντας κάποιος μία υψηλή κατανάλωση ζάχαρης, διακόπτει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και των θρεπτικών ουσιών προκαλώντας υποσιτισμό. Αυτό θα μπορούσε επίσης να παρέμβει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έτσι, δεν είναι σκόπιμο, ιδιαίτερα για τα παιδιά να επιδοθούν σε γλυκό-επιδρομές!.

5. Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα μια συνήθεια δεδομένου ότι τείνουμε να είμαστε πάντα εκτεθειμένοι στη ρύπανση. Ωστόσο, υπάρχει στη λίστα μας γιατί είναι μια από τις αιτίες της βλάβης του εγκεφάλου. Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ο εγκέφαλος είναι ένας από τους κύριους καταναλωτές οξυγόνου στο σώμα. Η εισπνοή μολυσμένου αέρα μειώνει την παροχή του οξυγόνου, που επιφέρει μια μείωση της δραστικότητας του εγκεφάλου.

6. Η έλλειψη ύπνου ή η στέρηση ύπνου

Ο ύπνος είναι πολύ ουσιαστικός γιατί επιτρέπει τον εγκέφαλό μας να ξεκουραστεί από όλη τη σκληρή δουλειά όλης της ημέρας. Η μακροχρόνια στέρηση του ύπνου επιταχύνει τον θάνατο των κυττάρων του εγκεφάλου.

7. Καλύπτουμε το κεφάλι μας ενώ κοιμόμαστε

Αυτό συνήθως είναι πολύ ανθυγιεινό. Όταν κοιμάστε και καλύπτετε το κεφάλι σας τότε αυξάνεται η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα και αυτή μειώνει την συγκέντρωση του οξυγόνου η οποία καταλήγει στον εγκέφαλο με επιβλαβή αποτελέσματα.

8. «Δουλεύουμε» πολύ τον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας

Αυτό είναι αρκετά κοινό για τους φοιτητές όσο και για τους επαγγελματίες που στο κολέγιο ή στον χώρο εργασίας, ενώ είναι άρρωστοι, κάνουν ογκώδης εγκεφαλικές εργασίες! Ξέρετε ότι όταν εργάζεστε σκληρά ή σπουδάζετε ενώ είστε άρρωστοι, όλο αυτό καταλήγει σε μείωση της αποτελεσματικότητας του εγκεφάλου και συνδέεται με εγκεφαλικές βλάβες; Λοιπόν, σήμερα ξέρετε!

9. Η έλλειψη τονωτικών σκέψεων

Η σκέψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας. Το να έχουμε λογικές συνομιλίες ή να γράφουμε κάποια δοκίμια και άλλα, είναι εξαιρετικά υγιές για τον εγκέφαλο. Το να μιλάει κάποιος χωρίς νόημα για κάποια πράγματα, δεν είναι και ότι καλύτερο… Είναι καλύτερο να έχετε πάντα τονωτικές σκέψεις…για να αποφευχθεί η συρρίκνωση του εγκεφάλου.

10. Μιλάμε σπάνια

Δεν υπάρχει τίποτα το ανθυγιεινό όταν κάποιος είναι ομιλητικός, αυτό είναι πραγματικά Υγιές . Οι πνευματικές συνομιλίες προωθούν την ικανότητα του εγκεφάλου.

Πηγή: zarpanews.gr

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.