ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 ενδείξεις ότι έχουμε πάθει burn out. Ευτυχώς υπάρχει και η αστεία πλευρά του πράγματος

Η ψυχοσωματική κόπωση από την εξουθενωτική εργασία και το στρες μπορεί να έχει κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Ας τα προλάβουμε όταν είναι ακόμα φρέσκα και αστεία.

10 ενδείξεις ότι έχουμε πάθει burn out. Ευτυχώς υπάρχει και η αστεία πλευρά του πράγματος

«Με τον όρο burn out εννοούμε μια εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάντλησης η οποία προκαλείται από υπερβολικό και χρόνιο στρες. Εάν το στρες συνδέεται με την εργασία μας, η εξουθένωση που μπορεί να αισθανόμαστε ίσως συνδυάζεται και με αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα μας ως επαγγελματία ή σχετικά με την αξία της εργασίας μας» γράφει ένα άρθρο στο ίντερνετ δίπλα από το λήμμα.

10 ενδείξεις ότι έχουμε πάθει burn out. Ευτυχώς υπάρχει και η αστεία πλευρά του πράγματος

Κι έτσι είναι. Ιδού μερικές ενδείξεις από την καθημερινότητά μας, που αποδεικνύουν ότι όντως έχουν «κάψει» το εργαλείο του τελευταίου ορόφου:

1. Φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε να τα ψάχνουμε απεγνωσμένα, ενώ κρατάμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο χέρι μαζί με την τσάντα μας και είμαστε έτοιμες για αναχώρηση από το σπίτι. Αν βρίσκαμε και τα γυαλιά θα ήταν όλα καλύτερα. Αλλά δεν είναι...

2. Βάζουμε το τάπερ με το φαγητό στο πλυντήριο πιάτων και το άπλυτο μπολ στο ψυγείο. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να γίνει κι έτσι η δουλειά μας, τελικά. Να ξαναζεσταθεί το τάπερ με το φαγητό από το καυτό νερό του πλυντηρίου και να σκοτωθούν τα όποια μικρόβια του άπλυτου μπολ από την υψηλή ψύξη. Καλύτερα να το αποφύγουμε όμως.

3. Ξεκινάμε να πάμε κάπου και ακολουθούμε μηχανικά την ίδια διαδρομή που ακολουθούμε κάθε μέρα για τη δουλειά μας. Έλα όμως που δεν πάμε στη δουλειά μας κυριακάτικα. Έλα που έχουμε ραντεβού για καφέ στο κέντρο κι εμείς πήραμε πάλι το δρόμο για τον περιφερειακό της Κατεχάκη. Έλα που για να στρίψουμε αριστερά πρέπει να κάνουμε πέντε ακόμα χιλιόμετρα για να βρούμε φανάρι. Ταλαιπωρία.

4. Λέμε καλημέρα ενώ πάμε για ύπνο και καληνύχτα όταν ξυπνάμε, πράγμα που θα μπορούσε να έχει πλάκα εάν και εφόσον είχαμε επίγνωση του αστείου. Εμείς όμως το κάνουμε ασυνείδητα. Το συνειδητοποιούμε μόνο όταν μας το επισημαίνουν οι γύρω μας, οι οποίοι δε μοιάζουν να το βρίσκουν ούτε κι αυτοί αστείο.

Βάζουμε το τάπερ με το φαγητό στο πλυντήριο πιάτων και το άπλυτο μπολ στο ψυγείο.

5. Έχουμε τόσο πολύ φορτώσει το σκληρό μας δίσκο με πληροφορίες που οτιδήποτε, ακόμα και ένα μέιλ δύο γραμμών, φαντάζει στα μάτια μας βουνό. Από τη άλλη βέβαια, ένα βουνό φαντάζει στα μάτια μας σαν μέιλ δύο γραμμών.

6. Χάνουμε συνεχώς τα πράγματά μας. Συνεχώς. Το κλειδί του αυτοκινήτου, το κλειδί του σπιτιού, ξεχνάμε το κινητό στο πίσω κάθισμα του ταξί, τον αναπτήρα μαζί με το πακέτο τσιγάρων στο τραπέζι του μπαρ, τα γυαλιά ηλίου μας στο κομμωτήριο, τη σακούλα ολόκληρη με τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και πάει λέγοντας.

7. Δε θυμόμαστε καμία (κ-α-μ-ί-α) επέτειο και γιορτή, κανένα γενέθλιο. Ούτε τα δικά μας. Μας τα θυμίζει το φέισμπουκ και οι ευχετήριες αναρτήσεις των φίλων. Επίσης, δε θυμόμαστε κανένα όνομα γνωστού, διάσημου, ιστορικού προσώπου. Η φράση «ρε συ, ο τέτοιος πες τον μωρέ...» συνοδεύει κάθε μας αναφορά.

8. Πλενόμαστε με το σαμπουάν στο σώμα μας και στα μαλλιά μας χρησιμοποιούμε το αφρόλουτρο. Όχι ότι θα συμβεί καμιά περίεργη αντίδραση με το pH της ανάλογης περιοχής αλλά γενικά δεν είναι σωστό. Αλλιώς γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός σε σαμπουάν και αφροντούς τόσα χρόνια τώρα;

9. Είμαστε έτοιμες να καταρρεύσουμε σε κάθε μικρή ακύρωση, ματαίωση, αλλαγή σχεδίου. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την παραμικρή ανατροπή. Και τελικά καταρρέουμε, συνήθως μπροστά στον μεγαλύτερο αριθμό θεατών που θα μπορούσε να υπάρξει.

10. Στέλνουμε λάθος τα sms μας: στον αγαπημένο μας το μήνυμα με τις ευχές για περαστικά, που έπρεπε να πάει στο συνάδελφο με την εγχείρηση κήλης και το μήνυμα με τις καρδούλες στον άρτι εγχειρισθέντα συνάδελφο.

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.