Στο εκπληκτικό βίντεο, που γυρίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό από Craig Capehart, έναν δύτη που βρισκόταν σε μια φουσκωτή βάρκα, μια φάλαινα  που ζύγιζε γύρω στους 40 τόνους αναδύετε από το νερό και προσφέρει ένα απίστευτο θέαμα.

Ο δύτης Craig Capehart κατάφερε να καταγράψει μια ενήλικη φάλαινα του είδους humpback, βάρους περίπου 40 τόνων, να πηδά ολόκληρη πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στις ακτές του Mbotyi στη νοτιοανατολική Νότια Αφρική.

Όπως είπε ο Capehart, ο ίδιος μαζί με άλλους τρεις δύτες βρίσκονταν εν πλω σε μια φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα ψάχνοντας για σαρδέλες, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους θηρευτές των μικρών ψαριών. Και τότε, η φάλαινα πέρασε από δίπλα τους.

«Απ' ότι φαίνεται, κανείς δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να μαγνητοσκοπήσει μια ενήλικη humpback φάλαινα να πηδά εξ ολοκλήρου έξω από το νερό!», γράφει στην περιγραφή του βίντεο, ενώ παράλληλα το περιγράφει ως «ένα πραγματικά εξαιρετικά σπάνιο συμβάν».

«Έχουμε δει στο παρελθόν δελφίνια και μεγάλους λευκούς καρχαρίες να “πετούν” έξω από το νερό, αλλά αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά με μια ενήλικη humpback φάλαινα», προσθέτει ο Capehart, παρότι αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει ένα εκπληκτικό βίντεο και μια πραγματικά υπέροχη στιγμή της άγριας ζωής.

 

Δείτε το συναρπαστικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS