Ο Νικος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μετακινήσεις των ευπαθών κοινωνικών ομάδων εν μέσω της παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και αιτία ήταν ένα μήνυμα μιας μητέρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είχε υπογραμμίσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, «οι περιορισμοί δεν αφορούν συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να ασκούνται, να κολυμπούν κλπ. Πρέπει πάντα να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά για την ανάγκη να ασκούνται» και συμπλήρωσε πως: «το αποτέλεσμα όμως αυτό σε ελάχιστες ώρες ή μέρες μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα».

Η ίδια μητέρα, σε ανάρτησή της γράφει πως ο γιος της έχει ανάγκη να πηγαίνει για μπάνιο και κάποιες φορές, στη βόλτα που βγαίνει χρειάζεται όχι μόνο τη μητέρα του, αλλά και ένα ακόμη άτομο, αλλά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό του έκοψαν αυτή τη δυνατότητα.

Η μητέρα του, έστειλε στον πρωθυπουργό μήνυμα στη σελίδα του στο φέισμπουκ και του ζήτησε  με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού, να αξιολογήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας και λουτρού στις ευπαθείς ομάδες,τους αυτιστικούς,τους ΑμεΑ,τους ανθρώπους που δεν μπορούν να γράψουν το 6 και να πάνε για τρέξιμο.

«Σε λιγότερο από 24 ώρες δέχτηκα τηλεφώνημα από το γραφείο επικοινωνίας του ΠΘ όπου με ρωτούσαν πότε θα με βόλευε να κάνω τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό. Χτες λοιπόν δέχτηκα τηλεφώνημα του, όπου μιλήσαμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε η ζωή και η επιβίωση κάποιων ατόμων να διευκολυνθεί σε τούτη τη δύσκολη περίοδο. Μου υποσχέθηκε ότι θα το λύσει ευθύς αμέσως όπως και έκανε» αναφέρει η ίδια. 

 

 Δείτε την ανάρτησή της στο φέισμπουκ:

 

Φωτό: Facebook

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS