ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το δέντρο της γνώσης: Ο κορμός του μεταμορφώθηκε σε κοινόχρηστη βιβλιοθήκη και η ιδέα έγινε viral

Το ξέρατε ότι υπάρχει και στην Αθήνα μια τέτοια ελεύθερη βιβλιοθήκη;

Το δέντρο της γνώσης: Ο κορμός του μεταμορφώθηκε σε κοινόχρηστη βιβλιοθήκη και η ιδέα έγινε viral

Τι συμβαίνει όταν μια βιβλιοθηκάριος βλέπει τον κορμό ενός νεκρού δέντρου, που έφτασε αισίως τα 110 χρόνια ζωής, να σαπίζει αργά μπροστά στην αυλή του σπιτιού της; Μια Αμερικανίδα πάντως, η Sharalee Armitage Howard από το Αϊντάχο, αποφάσισε να τον μετατρέψει σε υπέροχη, κοινόχρηστη βιβλιοθήκη, από όπου μπορεί οποιοσδήποτε να πάρει ένα βιβλίο και να αφήσει ένα άλλο της επιλογής του.

Η Sharalee πήρε τον κομμένο κορμό μιας λεύκας που έστεκε άχρηστος πλέον στη γειτονιά της και τον μεταμόρφωσε με δεξιοτεχνία και φαντασία. Στο εσωτερικό του πρόσθεσε ράφια με βιβλία, συμπληρώνοντας τη δημιουργία της με μια γυάλινη πόρτα που αναδεικνύει το περιεχόμενο της κοινόχρηστης βιβλιοθήκης, με πέτρινα σκαλιά, ακόμα και με φωτισμό που χαρίζει στα βιβλία μια σχεδόν παραμυθένια λάμψη όταν νυχτώνει. Η βιβλιοθήκη της, που εντάσσεται στο δίκτυο της ΜΚΟ Little Free Library (η οποία περιλαμβάνει πάνω από 75.000 μικρές βιβλιοθήκες σε 88 χώρες από όλο τον κόσμο), φωτογραφήθηκε, ανέβηκε στο Facebook και έγινε viral.

Δείτε την ανάρτηση στο Facebook από τη βιβλιοθήκη στο Αϊντάχο.

Η κατασκευή της Sharalee είναι χάρμα οφθαλμών, αλλά μπορεί να γίνει και πηγή έμπνευσης για να μοιραστούμε την αγάπη μας για τα βιβλία με την κοινότητα όπου ζούμε. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της Little Free Library (littlefreelibrary.org) θα βρούμε πρακτικά tips για να φτιάξουμε κι εμείς, αν θέλουμε, μια μικρή ελεύθερη βιβλιοθήκη.

Ή να βρούμε την κοντινότερη ελεύθερη βιβλιοθήκη. Στην Αθήνα υπάρχει ήδη μία, στη Δροσιά, που μέσα από την ιστοσελίδα της Little Free Library μάς συστήνεται κάπως έτσι: «Μια φορά κι έναν καιρό, αυτή η Μικρή Ελεύθερη Βιβλιοθήκη χτύπησε την πόρτα μου. Χρειαζόταν ένα σπίτι να ζήσει και μερικά βιβλία για να τρέφεται. Και, το σημαντικότερο, χρειαζόταν αγάπη, φροντίδα και μεγάλα χαμόγελα. Γοητεύτηκα από την παρουσία της, έτσι της έδωσα ένα σπιτικό που μου επέτρεπαν οι οικονομικές δυνατότητές μου, έξω από το στούντιο origami μου, και άρχισα να την ταΐζω με διάφορα βιβλία που αγαπώ. Χρειάζεται την αγάπη σας και το μεγάλο χαμόγελό σας για να συνεχίσει. Το όνομά της είναι Ντόλι!».

Το δέντρο της γνώσης: Ο κορμός του μεταμορφώθηκε σε κοινόχρηστη βιβλιοθήκη και η ιδέα έγινε viral
Η κοινόχρηστη βιβλιοθήκη στη Δροσιά.

Δείτε ένα βίντεο από τη βιβλιοθήκη στο Αϊντάχο.

Read Next

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.