Το επάγγελμα του Βασίλη Τζιγκούρα είναι αληθινό λειτούργημα: Φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα αφού, όπως έχει πει, αισθάνεται να έχει την υποχρέωση «απέναντι στα ζώα να μη μείνει κανένα χωρίς “πόδια”». Το όνομά του είναι γνωστό ανάμεσα στους φιλόζωους, πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε και σε ένα ευρύτερο κοινό, όταν ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook τη φωτογραφία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, να φιλάει τρυφερά τη σκυλίτσα του, Ζάννη, πάνω στο αμαξίδιο που εκείνος είχε κατασκευάσει.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια διέσωσαν τη Ζάννη από το δρόμο. Μετά από ένα χειρουργείο που είχε στη σπονδυλική στήλη, δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει, όμως η δημιουργία του Τζιγκούρα της ξαναέδωσε τη χαμένη της κινητικότητα και ζωντάνια.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια διέσωσαν τη Ζάννη από το δρόμο. Μετά από ένα χειρουργείο που είχε στη σπονδυλική στήλη, δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει.

Συγκινητική και η ιστορία του ίδιου του τεχνίτη, ιδρυτή της εταιρείας Plus2feet 2 Feet 2018, ο οποίος σύμφωνα με το Petpet.news ασχολείται με το αντικείμενο εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2020 στο Home – JoinRadio και στην Κική Παπαδοπούλου: «Η ιστορία με τα αμαξίδια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Περνούσα μια δύσκολη περίοδο τότε. Τα προβλήματα στην παλιά μου δουλειά ως υδραυλικός και κάποια προσωπικά θέματα με έκαναν να κλειστώ στον εαυτό μου. Άρχισα ν’ ασχολούμαι με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεάκια με ζώα. Το μάτι μου έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική, με έναν τύπο που έφτιαχνε αμαξίδια από σωλήνες υδραυλικού. Τότε, ξεκίνησαν όλα.

»Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο αμαξίδιο το έφτιαξα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τεχνογνωσία δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν (την αποζημίωση της απόλυσης από την παλιά μου δουλειά την ξόδεψα σε υλικά, εργαλεία και έρευνα). Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο».

«Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο»

Ό,τι ξεκίνησε ωστόσο ως μια δοκιμασία στη ζωή του, εξελίχθηκε σε επαγγελματική διαδρομή σπάνιας φιλοζωίας, καθώς σήμερα τα αμαξίδιά του δεν προορίζονται μόνο για σκυλάκια και γατάκια, αλλά ακόμα και για χελώνες, κατσικάκια, πάπιες. Ο ίδιος μάλιστα έχει γίνει χορτοφάγος, σύμφωνα με το Petpet.news, καθώς φαίνεται πως η καριέρα του έχει επηρεάσει βαθιά τη φιλοσοφία της ζωής του.

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Βασίλη Τζιγκούρα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη σκυλίτσα του:

Χατζηγιάννης, Ζάννη...

Posted by Vassilis Tzigouras II on Saturday, January 30, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS