Στην αρχή μοιάζει με ένα ακόμα βίντεο γάμου, με τη νύφη να ποζάρει με το λευκό της φόρεμα, μακιγιαρισμένη και χαμογελαστή. Μέχρι που μια έκρηξη ανατρέπει, κυριολεκτικά, τα πάντα. Το ντοκουμέντο από τη Βηρυτό έχει γίνει viral σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την αληθινή ηρωίδα του, την 29χρονη Ίσρα Σελμπάνι, σε σύμβολο του απρόβλεπτου χαρακτήρα της ζωής. Του πώς μπορεί να περάσουμε, απ' τη μια στιγμή στην άλλη, από την απόλυτη ευτυχία στη φρίκη.

Η Ίσρα πόζαρε έξω από το ξενοδοχείο της γαμήλιας δεξίωσης, το Le Gray Hotel, όταν συνέβη η καταστροφή. Τι απέγινε όμως η ίδια; Ό,τι ακολούθησε είναι επίσης συμβολικό: η ζωή συνεχίζεται, αν και όχι χωρίς ψυχικά και, κάποιες φορές, σωματικά τραύματα. Την επόμενη μέρα η Ίσρα επέστρεψε, με τον σύζυγό της Αχμάντ, στο ίδιο σημείο, με ένα πιο συγκρατημένο χαμόγελο. Σε συνέντευξη που έδωσε περιέγραψε πώς βίωσε την εμπειρία.

«Ετοιμαζόμουν δύο εβδομάδες για τη μεγάλη μέρα. Ήμουν πολύ χαρούμενη, όπως πολλά άλλα κορίτσια, που παντρεύομαι. Δεν έχω λέξεις να περιγράψω τι συνέβη. Νιώθω πολύ θλιμμένη. Πιστέψτε με, το χαμόγελο που βλέπετε τώρα είναι γιατί δεν ήμουν εκεί, σώμα και ψυχή. Σοκαρίστηκα. Αναρωτιόμουν: Τι συνέβη; Θα πεθάνω; Πώς θα πεθάνω; Νιώθω πολύ θλιμμένη με ό,τι συνέβη στον Λίβανο. Όταν ξύπνησα και είδα το μέγεθος της καταστροφής, το μόνο που είπα ήταν: είμαστε ακόμα ζωντανοί».

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης αλλά και την επόμενη μέρα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS