ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Θυμάμαι, πόσο είχα θυμώσει τότε επειδή δεν υπήρχε εμβόλιο για τον καρκίνο»

Η Μαρία Χούκλη, που κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή της κατά του καρκίνου, μιλάει για τη σημασία του εμβολιασμού, ενώ περιμένει τη δεύτερη δόση του AstraΖeneca

«Θυμάμαι, πόσο είχα θυμώσει τότε επειδή δεν υπήρχε εμβόλιο για τον καρκίνο»

Ενώ κάποιοι ανησυχούν για τις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολιασμού, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους (ή παλεύοντας με το δίλημμα αν θα κάνουν το εμβόλιο ή όχι), η Μαρία Χούκλη ανυπομονεί. Έχει συνειδητοποιήσει, άλλωστε, την αξία της υγείας, και των μεθόδων πρόληψης, καθώς πριν από χρόνια κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, κατά του καρκίνου του μαστού.

Σε νέα ανάρτησή της λοιπόν, ενώ περιμένει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca, η δημοσιογράφος έγραψε, χαρακτηριστικά, στο λογαριασμό της στο Facebook: «Θυμάμαι, πόσο είχα θυμώσει τότε επειδή δεν υπήρχε εμβόλιο για τον καρκίνο. Μαζί μου και πολλές, εκατομμύρια γυναίκες. Η επιστήμη δεν έχει πάντοτε λύσεις για όλα αλλά να που τώρα στην περίπτωση του κορονοϊού θριάμβευσε και μας κάνει ένα τεράστιο δώρο. Να μείνουμε υγιείς. Να προστατευθούμε και να προστατέψουμε. Δεύτερη δόση σήμερα με AstraZeneca. #Ελευθερια με ασφάλεια».

«Η επιστήμη δεν έχει πάντοτε λύσεις για όλα αλλά να που τώρα στην περίπτωση του κορονοϊού θριάμβευσε και μας κάνει ένα τεράστιο δώρο».

Να θυμίσουμε ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχε μιλήσει, συγκλονιστικά, για την προσωπική της εμπειρία από τον καρκίνο στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα». Τότε είχε πει, μεταξύ άλλων:

«- Αυτό το οποίο ρώτησα τη γιατρό μου ήταν "αν κάνω όλα αυτά που μου λέτε θα γίνω καλά;" και μου είπε 99,9%. Και είπα οκ, πάμε.

»- Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με άγρια θηρία τα οποία θα σε κατασπαράξουν, θα σε δαγκώσουν, θα σε σκίσουν αλλά υπάρχει μία πόρτα την οποία θα βρεις και θα βγεις. Μετά θα είσαι καλά.

«Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με άγρια θηρία τα οποία θα σε κατασπαράξουν, θα σε δαγκώσουν, θα σε σκίσουν αλλά υπάρχει μία πόρτα την οποία θα βρεις και θα βγεις. Μετά θα είσαι καλά».

»- Δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις από τη δυσκολία του να περπατήσεις, να φας, να κοιμηθείς, να μην πονάς... την εμφάνισή σου, τα βλέμματα του κόσμου που ασυνείδητα σε κοιτάζουν στο στήθος όταν έχεις κάνει μαστεκτομή.

»- Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. Μαθαίνεις, όμως, να εκτιμάς τα καλά πράγματα. Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα, όμως, να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Γιατί πίστευα με αυτό τον τρόπο ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο.

»-Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Τώρα έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Τώρα πια μιλάω για τον καρκίνο. Αυτό που σε φοβίζει περισσότερο είναι το άγνωστο. Μπορώ να πω με λένε Μαρία και είμαι καλά».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Μαρίας Χούκλη:

Θυμάμαι, ποσο είχα θυμώσει τότε επειδή δεν υπήρχε εμβόλιο για τον καρκίνο. Μαζί μου και πολλές, εκατομμύρια γυναίκες. Η...

Posted by Μαρια Χουκλη on Saturday, April 24, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: NDP

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.