Πέρυσι είχαν γίνει διάσημοι γιατί είχαν κλέψει ένα αβγό από ετεροφυλόφιλο ζευγάρι. Φέτος, το ίδιο γκέι ζευγάρι των αφρικανικών πιγκουίνων από τον ολλανδικό ζωολογικό κήπο DierenPark Amsersfoort επανέλαβε την κλοπή, αλλά αυτή τη φορά από λεσβιακό ζευγάρι. Φαίνεται πως θέλουν πάση θυσία να γίνουν γονείς. 

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Σάντερ Ντροστ, είπε στο Dutch News ότι ζεσταίνουν το αβγό με βάρδιες. Μάταια όμως, αφού πιθανότατα δεν είναι γονιμοποιημένο και δεν θα εκκολαφθεί.

«Τα περισσότερα είδη πιγκουίνων είναι μονογαμικά και κατά κανόνα τεκνοποιούν μία με δύο φορές τον χρόνο» όπως εξήγησε η Μαρλέν Ζουκ, καθηγήτρια Οικολογίας, Εξέλιξης και Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πόσο κοινή είναι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά στην άγρια φύση, αλλά η Ζουκ είναι πεπεισμένη ότι παρατηρείται σε ζωολογικούς κήπους.

«Τα περισσότερα είδη πιγκουίνων είναι μονογαμικά και κατά κανόνα τεκνοποιούν μία με δύο φορές τον χρόνο»

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη απόπειρα υιοθεσίας από ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων που καταγράφεται. Πριν από δύο χρόνια ένα άλλο, σε ζωολογικό κήπο της Δανίας, είχε απαγάγει ένα μικρό, ενώ η μητέρα του κολυμπούσε. Αργότερα ωστόσο αναγκάστηκε να το επιστρέψει στους βιολογικούς γονείς του, που το διεκδίκησαν.

Πιο τυχερό στάθηκε ένα λεσβιακό ζευγάρι πιγκουίνων στο Λονδίνο, οι Ρόκι και Μαράμα, που υιοθέτησαν ένα μωρό στο ενυδρείο Sea Life Aquarium London. «Το να είσαι σε μια σχέση και να ανατρέφεις έναν νεοσσό είναι βαθιά ενσωματωμένο στη φύση του πιγκουίνου» σχολίασε η Ζουκ.

Δείτε σχετικές αναρτήσεις στα social media:

Vandaag is het Coming-Out Day! Daarom zetten wij ons pinguïn-homokoppel in het zonnetje! ☀ De mannetjes broedden...

Posted by DierenPark Amersfoort on Sunday, October 11, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

Photo by Dušan Veverkolog on Unsplash

TAGS