Τις τελευταίες ώρες διαδίδεται αστραπιαία στα social media η πρόταση να βγουν όλοι, στις 9μμ, στα μπαλκόνια τους και να χειροκροτήσουν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ελληνικού συστήματος υγείας που δίνουν μάχη με την πανδημία του SARS-CoV-2, κόντρα στον κίνδυνο, στις ελλείψεις και στις αντιξοότητες.  

Σε ένα από τα πολλά μηνύματα που μοιράζονται από λογαριασμό σε λογαριασμό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21.00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για μας. Τους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας. Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας, για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν. Και όχι μόνο - για όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς».  

Η ιδέα έρχεται από την Ισπανία, όπου χθες το βράδυ εκατομμύρια Ισπανοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους και χειροκρότησαν, ευχαριστώντας συμβολικά γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες των παραϊατρικών επαγγελμάτων. «Σας ευχαριστούμε. Μας δίνετε δύναμη και ζωή. Σας δίνουμε την αγάπη μας και το χειροκρότημα μας», ακούστηκαν να φωνάζουν κάποιοι από αυτούς, από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους που τους έχει κλείσει η πανδημία.   

 

Το αποψινό κάλεσμα έκανε share στο Twitter και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. 

 

Φωτό: Reuters

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS