ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στη Μύκονο Έλληνες celebrities έκαναν το «λάθος» να αγκαλιαστούν και να φιληθούν μεταξύ τους

Και αυτό, για το διαδίκτυο, είναι η μεγαλύτερη πράξη ανευθυνότητας που μπορεί να κάνει κανείς.

Στη Μύκονο Έλληνες celebrities έκαναν το «λάθος» να αγκαλιαστούν και να φιληθούν μεταξύ τους

Με τα δρομολόγια στη νησιωτική χώρα να είναι πλέον ανοικτά και ελεύθερα θα περίμενε κανείς, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι Κυκλάδες να βουλιάξουν από κόσμο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο αυτή την περίοδο. Ωστόσο, τα ρεπορτάζ από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου (ανάμεσα τους η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος) αναφέρουν ότι πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, πολλά beach bar δεν έχουν αρχίσει καν την απαραίτητη προετοιμασία για να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους, ενώ ο κόσμος ήταν πολύ λίγος συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι Έλληνες celebrities ταξίδεψαν μέχρι το νησί των Ανέμων, με μία διάθεση να κηρύξουν και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού, κάνοντας τις πρώτες βόλτες στα στενά και απολαμβάνοντας τις παραλίες. Συγκεκριμένα σε πολύ γνωστό beach bar της Φτελιάς το πλήθος που συγκεντρώθηκε ήταν μεγάλο με τις τοπικές αρχές να βάζουν λουκέτο τελικά στην επιχείρηση, επιβάλλοντας στους ιδιοκτήτες τεράστιο πρόστιμο γιατί δεν τηρούσαν σχεδόν κανένα μέτρο προστασίας για τη πανδημία του κορονοϊού. Σε μία εποχή που η ανάγκη για επανεκκίνηση του τουρισμού είναι απολύτως κατανοητή, η τήρηση των μέτρων ασφάλειας είναι εξίσου απαραίτητη. Πώς μπορεί να βρεθεί, όμως, η χρυσή τομή και πώς θα μπορέσει να υπάρξει τελικά πραγματικός έλεγχος της κατάστασης σε τόσο δημοφιλείς προορισμούς, όπου από τις αρχές Ιουλίου και μετά θα έρθουν πολλοί τουρίστες;

Eνώ ο σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου αντιδρά έντονα στα τσουχτερά πρόστιμα και στο κλείσιμο επιχειρήσεων, λέγοντας ότι παρεμποδίζεται η κανονική λειτουργεία των καταστημάτων, διάσημοι Έλληνες, όπως η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Σάκης Τανιμανίδης με τη σύζυγό του Χριστίνα Μπόμπα βρίσκονται στο νησί, απ' όπου ανεβάζουν αρκετά στιγμιότυπα στο ίνσταγκραμ.

Σε ένα διαφορετικό ενσταντανέ η κάμερα του καναλιού Mykonos Live TV τους «συνέλαβε» να περπατούν σε πολύ κεντρικό σημείου του νησιού όπου συνάντησαν φίλους και έσπευσαν να τους αγκαλιάσουν και να τους φιλήσουν θερμά. Και τότε οι διαδικτυακές αντιδράσεις ξεκίνησαν. Σίγουρα ο συνωστισμός μπορεί να αποδειχθεί ακραία επικίνδυνος στη φάση που διανύουμε, αλλά πόσο ζοφερό μπορεί να αρχίσει να φαντάζει το μέλλον μας αν ακόμα και μία αυθόρμητη αγκαλιά απρόσμενης χαράς σε ένα φιλικό πρόσωπο μπαίνει στο μικροσκόπιο, ως η ύψιστη πράξη ανευθυνότητας που μπορεί να κάνει κανείς;

Ή μήπως σχεδόν όλοι μας, στη φάση μετά την καραντίνα, δεν είδαμε αγαπημένα πρόσωπα (είτε τυχαία, είτε προγραμματισμένα) και νιώσαμε την τεράστια ανάγκη να τους σκάσουμε ένα φιλί στο μάγουλο; Σαν μία αστραπιαία, αντανακλαστική αντίδραση, η οποία υπονοεί πως είμαστε ακόμα εδώ, όρθιοι, και ότι η ζωή πρέπει να βρει έναν τρόπο να συνεχιστεί με τον λιγότερο μίζερο τρόπο που μπορεί να συνεχιστεί.

Και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα στεκόταν πραγματικά στο αν η Σπυροπούλου ένιωσε την ανάγκη να πάρει αγκαλιά τη Χριστίνα Κοντοβά, αν εκείνες δεν ήταν η Σπυροπούλου και η Κοντοβά με όλη την αναγνωρισιμότητα που φέρνει αυτό στο τραπέζι της συζήτησης. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάνει μία αγκαλιά σε φίλους και γνωστούς από τα μέσα Μαΐου και μετά και μάλλον θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Τη στιγμή που υπάρχουν τόσο πολλά αναπάντητα ερωτήματα σε σχέση με τον τουρισμό που πρέπει να απαντηθούν και τόσο πολλά σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, πόσο εκτός θέματος μοιάζει το να «λογοκρίνουμε» ένα απλό «Ωπ, τι κάνεις; Kι εσύ εδώ; Tι καλά. Έλα να σε αγκαλιάσω ρε παιδάκι μου, μου έλειψες»;

Δείτε δύο σχετικά βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.