Αυτό θα πει πραγματικά να μπαίνεις στη θέση του άλλου: Όταν ένας Βρετανός με σπασμένο πόδι παρατήρησε ότι και ο σκύλος του κούτσαινε στις βόλτες του, κατέληξε να ξοδέψει περίπου 400 ευρώ, σε λίρες, σε κτηνιατρικές εξετάσεις, για να ανακαλύψει τελικά ότι το μοναδικό αίτιο του πόνου του τετράποδου φίλου του είναι η ενσυναίσθηση.

Ο λόγος για τον Ράσελ Τζόουνς, που μοιράστηκε ένα βίντεο στα social media, όπου παρά τον γύψο και τις πατερίτσες εξαιτίας του σπασμένου ποδιού του, έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του και εκείνος κουτσαίνει, όπως ακριβώς και ο κηδεμόνας του. Το περίεργο περπάτημα του τετράποδου ανησύχησε τον άντρα, ο οποίος τον υπέβαλε σε μια σειρά από εξετάσεις, παίρνοντας μάλιστα γνώμη και από δεύτερη κτηνιατρική κλινική. Το συμπέρασμα; «Έδωσα 300 λίρες σε επισκέψεις σε κτηνιάτρους και ακτινογραφίες για να ανακαλύψω ότι το μόνο πρόβλημα είναι ότι συμπάσχει μαζί μου. Τον αγαπάω».

Η ιστορία του Τζόουνς έγινε viral και δεν ήταν λίγοι όσοι ιδιοκτήτες σκύλων επιβεβαίωσαν την εκπληκτική συναίσθηση των κατοικίδιων ζώων τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκπαιδευμένα σκυλιά μιμούνται τους ιδιοκτήτες τους ακόμα και όταν δεν υπάρχει η προοπτική κάποιας ανταμοιβής. Δεν θα καταφέρουμε ποτέ να συζητήσουμε με τον σκυλάκο τα αληθινά του κίνητρα, αλλά όσοι έχουμε ζώα γνωρίζουμε ήδη, εκ πείρας, πόση ευαισθησία και τρυφερότητα μπορούν να εκφράσουν.

Δείτε το βίντεο με τον άντρα και το σκυλάκο που κουτσαίνουν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: Russell Jones/Facebook
 

TAGS