Ιδιαίτερα ενεργή στα social media η Καίτη Γαρμπή, αυτή τη φορά προτείνει κάτι σημαντικό, μέσα από τη σελίδα της στο Twitter, για να ξεριζώσουμε φαινόμενα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης όπως αυτή που υπέστη ο Δημήτρης Μοθωναίος, σύμφωνα με την προσωπική μαρτυρία του, ήδη από την ηλικία των έξι ετών.

Η Καίτη Γαρμπή έγραψε, συγκεκριμένα: «Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον το σχολείο να έχει ενεργό ρόλο στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! Για την περίπτωση που ίσως βρεθούν κι άλλοι “γονείς” σαν κι αυτούς του 6ΧΡΟΝΟΥ Δημήτρη Μοθωναίου».

Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Μοθωναίος εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων:

«Από τα 6 γίνονταν πράγματα κατ’ εξακολούθησιν προς εμένα.

»Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση. Στα 26 μου έγινε μια κίνηση προς εμένα από το ίδιο άτομο και δεν μπορούσα να το αγνοήσω.

»Έχω εικόνες διάσπαρτες. Να με πηγαίνει σε μια παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου στην πετσέτα και μετά δεν θυμάμαι. Μου διαμόρφωσε όλη την σεξουαλική μου ταυτότητα.

»Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε την σεξουαλικότητά αλλά δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν αυτό δεν είχε συμβεί.

«Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε την σεξουαλικότητά αλλά δεν ξέρω πώς θα ήμουν αν αυτό δεν είχε συμβεί»

»Σε μεγάλη ηλικία κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Οταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε, φοβόμουν για χρόνια. Δεν μπορούσε η οικογένειά μου να το διαχειριστεί. Υπήρξε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω γιατί αισθάνομαι ότι ένας άνθρωπος που το έχει περάσει, γιατί ένας άνθρωπος που το έχει περάσει, το αναγνωρίζει. Είναι ένα κύμα που έχει συμπαρασύρει όλους τους ανθρώπους. Αυτό είναι μόνο αισιόδοξο. Ποτέ δεν θα είναι αρκετό.

[…]

»Έχω να κοιμηθώ μια εβδομάδα από τότε που ξεκίνησαν οι καταγγελίες. Δεν χωράει στο μυαλό μου το μέγεθος της κτηνωδίας. Ηξερα μόνο την Πηνελόπη και την Λένα. Θέλω να τους αγκαλιάσω.

«Σε μεγάλη ηλικία κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Οταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε, φοβόμουν για χρόνια»

»Είμαστε λίγοι και πρέπει αναγκαστικά με κάποιους να συνεργαστείς. Είχα προτάσεις και έλεγα από μέσα μου ποιος είναι ο λιγότερο κακοποιητικός για να συνεργαστώ.

»Ξυπνάω και κάνω μια ολόκληρη άσκηση και λέω ότι αξίζει να έχω δικαίωμα στην ευτυχία. Οποτε συμβαίνει κάτι έχω την τάση να είμαι τελειομανής και να μην στενοχωρώ κανέναν. Κουβαλάω επάνω μου όλη την ενοχή των ανθρώπων που δεν μου αντιστοιχεί».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για τον Δημήτρη Μοθωναίο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Καίτη Γαρμπή / Twitter
 

TAGS