Εν μέσω πανδημίας η φύση, λένε οι ειδικοί, παίρνει μία απαραίτητη, βαθιά ανάσα. Πραγματικά η ζωή στον σύγχρονο πλανήτη γη ποτέ δεν ήταν πιο χαλαροί, οι ρυθμοί ποτέ δεν ήταν πιο ήρεμοι, οι δρόμοι, οι θάλασσες, τα ποτάμια και οι πλαγιές ποτέ δεν ήταν πιο άδεια από την ανθρώπινη παρουσία.

Μακριά από τους ανθρώπους τα ζώα συνεχίζουν να υπάρχουν και να απολαμβάνουν την ομορφιά της φύσης, η οποία είχε πολλές δεκαετίες να ξεκουραστεί τόσο πολύ. Πρόσφατη απόδειξη οι πανέμορφες εικόνες από τα στενά του Βοσπόρου, οι οποίες κάνουν εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του κόσμου. 

Στον φυσικό πορθμό που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία τα πλοία είναι αισθητά λιγότερα, ενώ απαγορεύτηκε και το ψάρεμα, όπως συμβαίνει τα τελευταία Σαββατοκύριακα στην Κωνσταντινούπολύ, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  

Έτσι, τα δελφίνια εμφανίστηκαν σε αυτά τα νερά και μάλιστα πλησιάζουν τις ακτές. Στο Σαράι Μπουρνού, που χωρίζει τον Κεράτιο από τη θάλασσα του Μαρμαρά, ένα κοπάδι δελφίνια εθεάθη να κολυμπάει.  

«Η μείωση της κυκλοφορίας πλοίων και ανθρώπων στον Βόσπορο έχει σημαντικό αντίκτυπο», υπογραμμίζει ο Ερόλ Ορκτσού, πρόεδρος της ένωσης ερασιτεχνών ψαράδων της Κωνσταντινούπολης. «Τα ζώα, θαλάσσια και χερσαία, απαλλάχθηκαν από την ανθρώπινη παρουσία. Και αυτό επιτρέπει στα δελφίνια να πλησιάζουν πιο κοντά στην όχθη».

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS