Σκηνές πρωτοφανούς χάους διαδραματίστηκαν εχθές στο Αφανιστάν όταν χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα με αεροσκάφη της Αμερικανικής Πολεμικής αεροπορίας με αρκετούς ανθρώπους να κρεμιούνται από τις πόρτες και το κάτω μέρος των αεροπλάνων σε μία απέλπιδη προσπάθεια να φύγουν από τη χώρα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ένα τεράστιο φορτηγό αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας αργά το βράδυ της Κυριακής, μετέφερε πάνω από 600 κατοίκους της Καμπούλ όταν το πλήρωμα αποφάσισε να τους επιτρέψει να επιβαστούν προκειμένου να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν.

Το πλήθος του κόσμου που κατάφερε να επιβιβαστεί στο τεράστιο C-17 Globemaster III με προορισμό το Κατάρ μπήκε στο αεροπλάνο από μία μισοκατεβασμένη ράμπα, καταφέρνοντας έτσι να σωθεί.

Συνολικά περίπου 640 πρόσφυγες κατάφεραν να διαφύγουν από την Καμπούλ προς το Κατάρ με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πολύ περισσότεροι από τον αριθμό που σκόπευε να μεταφέρει το πλήρωμα.

Εχθές, Δευτέρα, η απόγνωση κορυφώθηκε καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να επαναλάβουν το ίδιο, επιχειρώντας να επιβιβαστούν σε αμερικανικά αεροσκάφη. Πολλοί από αυτούς έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους, πέφτοντας από ύψος εκατοντάδων μέτρων καθώς είχαν κρεμαστεί από τις ρόδες των αεροπλάνων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Την ίδια στιγμή, αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, στις οποίες έχει ανατεθεί η φύλαξη και η λειτουργία του αεροδρομίου, είχαν σταματήσει χθες τις πτήσεις εξαιτίας του χάους που επικρατούσε.

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας δυτικής χώρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως σήμερα το πρωί άρχισαν να απογειώνονται ξανά στρατιωτικά που εκκενώνουν διπλωμάτες και πολίτες από το Αφγανιστάν, καθώς ο διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού απομακρύνθηκε το πλήθος. 

Δείτε την συγκλονιστική εικόνα:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS