Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ είναι ένα αγοράκι με νωτιαία μυϊκή ατροφία που όλη η Ελλάδα νιώθει σχεδόν σαν δικό της παιδί, καθώς έχει παρακολουθήσει από την αρχή τον αγώνα της οικογένειάς του να του εξασφαλίσει μια πρωτοποριακή, πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία που εφαρμόζεται στη Βοστώνη, κόστους 3 εκατομμύρια ευρώ. Το υπέρογκο ποσό συγκεντρώθηκε μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση του κόσμου, κυρίως μέσα από τα social media.

Μετά την κάλυψη του κόστους θεραπείας, χάρη στη συνεισφορά χιλιάδων ανθρώπων, οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ συνεχίζουν να ενημερώνουν καθημερινά για την πορεία της υγείας του, μέσα από τη σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook, Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση είναι ιδιαίτερα ελπιδόφορα, σχεδόν θριαμβευτική: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκριναν αν το μικρό αγόρι θα μπορούσε να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία ή όχι, δίνοντας το πράσινο φως.

Συγκεκριμένα, οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ έγραψαν, από τη Βοστώνη πλέον:

«Παιδιά είμαστε τοοοοσο χαρούμενοι! Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν! Ο Παναγιώτης Ραφαήλ μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία! Πρώτα ο Θεός, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου! Σας ευχαριστούμε πολύ! Οι ευχές σας έπιασαν τόπο! Να είστε όλοι καλά!!!».

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS