Μία 37χρονη γυναίκα από το Σιάτλ, η Elizabeth Schneider, μολύνθηκε από τον κορονοϊό κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου. Η ίδια θεωρεί ότι κόλλησε τον ιό σε κάποιο πάρτι που έγινε σε ένα σπίτι στην περιοχή της, καθώς πολλοί από τους καλεσμένους βρέθηκαν μερικές μέρες μετά θετική στη νόσο.

Σε ρεπορτάζ του αμερικανικού CCN η γυναίκα περιγράφει πώς κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία της, λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν από μία κοινή αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στη δουλειά και κατέληξαν σε έντονους πόνους στο σώμα, κόπωση, πονοκεφάλους και μία μόνιμη αίσθηση ότι ανεβάζει πυρετό. 

Η Schneider θυμάται πως μόλις γύρισε σπίτι από την εργασία της έπεσε για ύπνο και κοιμήθηκε πολλές ώρες. Όταν ξύπνησε είχε πυρετό 38.4 και μέχρι το βράδυ η θερμοκρασία της είχε φτάσει 39,4. Αρχικά δεν φαντάστηκε ότι έχει κορονοϊό γιατί δεν έβηχε και δεν είχε δυσκολία στην αναπνοή.

Όταν, όμως, έμαθε ότι 12 από τους στενούς της φίλους που βρισκόντουσαν στο ίδιο πάρτι είχαν ταυτόχρονα τα ίδια συμπτώματα με εκείνη κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει εξετάσεις. Παρά το γεγονός ότι το Σιάτλ είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ ούτε η Schneider, αλλά ούτε οι φίλοι της δεν εξετάστηκαν για τον κορωνοϊό. Οι γιατροί τους πίστευαν ότι έπασχαν από γρίπη, αλλά οι εξετάσεις γρίπης ήταν αρνητικές.   

Η ίδια αναφέρει πως εκείνη και οι φίλοι της ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι δεν τους έγιναν εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ένας από τους φίλους της, παρήγγειλε μέσω διαδικτύου, από ένα ερευνητικό με έδρα το Σιάτλ που επικεντρώνεται στον κορωνοϊό έναν ρινικό στειλεό για να πραγματοποιήσει την εξέταση. Με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψε ότι είναι θετική στον ιό. Η ίδια ανέφερε ότι η μητέρα της έβαλε τα κλάματα της αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. «Oι μητέρες θα παραμένουν μητέρες ακόμα και αν είστε 37 ετών», είπε χαρακτηριστικά. «Παρακαλώ μην πανικοβληθείτε», ανέφερε εμφατικά. «Εάν είστε υγιείς, αν είστε νεότεροι, αν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας όταν είστε άρρωστοι, θα ανακάμψετε, πιστεύω. Και είμαι η ζωντανή απόδειξη γι 'αυτό».   

Δείτε το βίντεο.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS