0
SHARES

Έχει μείνει στην ιστορία ως ο «ταγχματάρχης με το βήχα». Ένας παίκτης του βρετανικού, ιστορικού τηλεπαιχνιδικού "Who Wants To Be A Millionaire" που αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνος για να κοροϊδέψει παρουσιαστή και παραγωγή και να φύγει από το στούντιο με το πολυπόθητο ένα εκατομμύριο λίρες. Το πιο τρελό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα κατάφερε.

O Charles Ingram εμφανίστηκε στο παιχνίδι το 2001 και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πείσει τους πάντες για τις απεριόριστες γνώσεις του αποφάσισε ότι θα βρει τον τρόπο να τους πείσει για την αδιανόητη κωλοφαρδία του. Έτσι λοιπόν άρχισε να απαντάει την μία πιο δύσκολη ερώτηση μετά την άλλη παριστάνοντας απλώς το υπερβολικά τυχερό. 

Πόσο πιθανό όμως είναι να κερδίσεις ένα ολόκληρο εκατομμύριο λίρες απαντώντας σε σχεδόν όλες τις ερωτήσεις με την αφαιρετική μέθοδο (που έλεγε και ο Ορέστης Τσανγκ στο Survivor); Μας ακούγεται λιγάκι δύσκολο. Οπότε όπως καταλαβαίνεις στο τέλος τον πιάσανε. Ωστόσο πριν είχε προλάβει να κερδίσει και να πανηγυρίσει δεόντος για το ένα εκατομμύριο λίρες. 

Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή. Η εμφάνιση του ταγματάρχη Charles Ingram στο «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος» έγινε το 2001, όμως η σύζυγός του, η Diana, είχε εμφανιστεί κι αυτή στο σόου νωρίτερα την ίδια χρονιά και είχε κερδίσει 32.000 λίρες (περίπου 38.000 ευρώ). Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο αδερφός της, Adrian Pollock, είχε επίσης διαγωνιστεί τον Δεκέμβριο του 2000. Με λίγα λόγια, είχαν κάνει το γνωστό τηλεπαιχνίδι αυτό που λέμε οικογενειακή υπόθεση.

Τα πράγματα στο «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος» ξεκίνησαν πολύ στραβά για τον  Charles Ingram, ο οποίος μέχρι να φτάσει στο μαξιλαράκι των 4.000 λίρων (4.700 ευρώ), είχε ήδη χρησιμοποιήσει δύο από τις βοήθειές του και έδινε μάχη να βρει πώς έλεγαν την κόρη της Audrey στο Coronation Street, ένα από τα πιο διάσημα σήριαλ της αγγλικής τηλεόρασης. Όταν τελικά ψέλλισε το όνομα «Gail», επειδή ενδεχομένως σε εκείνο στο σημείο υπήρξε όντως υπερβολικά τυχερός, τα γυρίσματα της εκπομπής εκείνης της μέρας είχαν φτάσει στο τέλος τους, πράγμα που σήμαινε ότι ο Ingram θα συνέχιζε το παιχνίδι στο επόμενο επεισόδιο. Η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή τότε αμφέβαλλε για το αν θα μπορούσε να συνεχίσει παραπέρα.

Και τότε συνέβη το απόλυτο θαύμα και ο άσχετος μέχρι τότε Ingram είχε τη θεία επιφοίτηση. Στα γυρίσματα της επόμενης ημέρας κι ενώ φορούσε το ίδιο παιδικό πάτσγουορκ μπλουζάκι polo, ο ταγματάρχης Charles Ingram άνοιξε τον δρόμο σαν αδέξιος οδοστρωτήρας και έφτασε στο ένα εκατομμύριο με συνοπτικές διαδικασίες.

Πλέον ξέρουμε τι συνέβη στην πραγματικότητα. Είχε καταστρωθεί σχέδιο προκειμένου να φτάσει μέχρι εκεί. Η Diana Ingram είχε βρει έναν «πράκτορα», τον Tecwen Whittock, λέκτορα σε πανεπιστήμιο από το Cardiff, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του κυκλώματος του τηλεπαιχνιδιού. Οι τρεις τους έγιναν συνεργοί και δημιούργησαν ένα σύστημα που θα οδηγούσε τον Ingram στους υψηλότερους γύρους του παιχνιδιού. Ο ταγματάρχης διάβαζε τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις και ο Whittock έβηχε μετά τη σωστή. Με το που άκουγε το βήξιμο, ο ταγματάρχης ήξερε ότι μόλις είχε πει τη σωστή απάντηση, την οποία και κλείδωνε στη συνέχεια.

Λίγο όμως το γεγονός ότι ο ταγματάρχης υπήρξε κάκιστος ηθοποιός, λίγο το γεγονός ότι η όλη εκτέλεση του κόλπου ήταν άθλια στο σύνολο της, λίγο το ότι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Ingram επέλεξε να υποστηρίξει ότι δεν ξέρει καμία απάντηση και ότι απλά λέει τα πάντα στην τύχη έβαλε σε υποψίες την παραγωγή. Η οποία λίγο καιρό μετά τη νίκη του τον μύνησε για απάτη, αναστέλλοντας της καταβολή του εκατομμυριού. Και φυσικά όλα αποκαλύφθηκαν, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακόμα και μέχρι σήμερα επιμένει ότι είναι αθώος και ότι υπήρξε απλά πάρα πολύ κωλόφαρδος στο παιχνίδι. 

 

TAGS