Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχική Υγείας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 του Οκτώβρη ας μην αναλωθούμε σε μεγάλα λόγια για πράξεις υποστήριξης που θα θέλαμε να κάνουμε προς όσους κοντινούς μας ή μη βρίσκονται αντιμέτωποι με ψυχικές ασθένειες. 

Ίσως να είναι καλύτερο να αναλογιστούμε απλά πόσοι άνθρωποι ανάμεσα μας δίνουν τη δική τους μάχη, για την οποία δεν γνωρίζει κανείς τίποτα, και ότι όλοι τελικά είμαστε διαφορετικοί, με τα προσωπικά μας προβλήματα και τις προσωπικές διαμάχες με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γι'αυτό η καλύτερη λύση είναι να μιλάμε λιγότερο, να ακούμε περισσότερο και να μάθουμε να καταλαβαίνουμε τους άλλους.

Για τη σημερινή μέρα οι συνήθως ξεκαρδιστικές Think Pig έκαναν μία συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα τους στο Facebook, συνοδευόμενη από ένα όμορφο σκίτσo. Θυμίζοντας μας και μερικά πολύ τρυφερά και αληθινά λόγια του σπουδαίου ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς που τελικά νικήθηκε από τους προσωπικούς δαίμονες του.

«{ 10 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας } Θυμάμαι να είμαστε σε κάποιο νησί με τη Μ. 2-3 χρόνια πίσω κι εμένα να μου έχει κολλήσει σαν τσίχλα το "Sit down" των James και να το βάζω συνέχεια στο ριπίτ και να το τραγουδάω παντού μέχρι που την έσκασα και με έβρισε με το δίκιο της και το σταμάτησα για να περάσουμε λίγο πιο ήρεμες διακοπές. Ο Tim Booth τραγουδάει σε αυτό το κομμάτι με τον πιο αισιόδοξο τρόπο για την εν συναίσθηση και τη συμπάθεια σε όσους υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Όλοι περνάμε μαύρες και δύσκολες φάσεις και λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας μας βασανίζεται από κατάθλιψη ανά περιόδους. Η κλινική κατάθλιψη ωστόσο είναι μια σοβαρή ασθένεια που χρειάζεται αντιμετώπιση από ειδικούς γιατρούς ψυχικής υγείας και σε παγκόσμιο επίπεδο (με ποσοστό 8,2%) κατατάχτηκε ως δεύτερη κυριότερη αιτία ανικανότητας των ανθρώπων καταλήγοντας συχνά σε πολύ δύσκολα μονοπάτια. O Robbin Williams που υπέφερε από κατάθλιψη πολλά χρόνια και έχασε στο τέλος τη μάχη μαζί της είχε πει “Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”. Κάθε φορά που νιώθετε μοναξιά ή θλίψη να μην ξεχνάτε οτι υπάρχει κάπου κάποιος που θα σας καταλάβει, αρκεί να μιλήσετε. Και να μην φοβάστε να απευθυνθείτε σε ειδικούς, οι περισσότεροι το έχουμε κάνει και δεν ξέρουμε ούτε έναν που να μην έχει βοηθηθεί έστω και λίγο. Όλα φτιάχνουν παιδιά, αρκεί να τα αντιμετωπίζουμε. Λοβ α+μ», γράφουν οι Τhink Pig στην ανάρτηση τους.

Δείτε την ανάρτηση των Think Pig:

 

 

TAGS