Θα ξέρεις ότι το πρώτο βασικό ταίριασμα είναι ανάμεσα στα ζώδια που έχουν το ίδιο στοιχείο: τη Φωτιά, τον Αέρα, το Νερό ή τη Γη. Έτσι υπάρχουν οι τέσσερις τριάδες ζωδίων που τα πηγαίνουν μια χαρά μεταξύ τους: Κριός-Λέων-Τοξότης, Δίδυμοι-Ζυγός-Υδροχόος, Καρκίνος-Σκορπιός-Ιχθείς και Ταύρος-Παρθένος-Αιγόκερως. Όσοι ανήκουν στην ίδια ομάδα έχουν παρόμοια ψυχοσύνθεση, έναν συγγενικό τρόπο να αντιλαμβάνονται τα πράγματα, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να αντιδρούν στις καταστάσεις της ζωής. Είναι τα ζώδια που σχηματίζουν μεταξύ τους τρίγωνα, δηλαδή ευνοϊκή γωνία 120 μοιρών στον ζωδιακό κύκλο.

Το επόμενο καλό ταίριασμα γίνεται ανάμεσα στα ζώδια που ανήκουν στις ομάδες Φωτιάς-Αέρα και Νερού-Γης, αλλά όχι σε όλα. Τα ζώδια που έχουν απέναντι θέσεις στον ζωδιακό, δηλαδή βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους, σχηματίζουν «δύσκολους» συνδυασμούς. Εκείνα όμως που απέχουν μεταξύ τους 60 μοίρες, δηλαδή σχηματίζουν εξάγωνο, αποτελούν καλά ζευγάρια. Και αυτό γιατί έχουν στοιχεία που ενισχύονται και αλληλοσυμπληρώνονται.

Ο Αέρας δίνει δύναμη και έμπνευση στη Φωτιά, ενώ εκείνη χαρίζει ζωντάνια και ζεστασιά στον διανοουμενίστικο χαρακτήρα του. Το Νερό εμπλουτίζει με τη δροσιά του συναισθήματος την υπερβολικά συγκρατημένη Γη, κι εκείνη από την άλλη το βοηθά να αποκτά μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία και να βάζει λίγη λογική στα πράγματα. Έτσι, το καθένα από τα ζώδια που απέχουν 60 μοίρες από το δικό σου, σου ταιριάζει, γιατί σε συμπληρώνει φέρνοντας στη ζωή σου μεγαλύτερη αρμονία.

Ακούστε τι έχει να πει ο Γιώργος Πανόπουλος επί του θέματος, ο οποίος χαρίζει μερικές ακόμα πληροφορίες, απλόχερα:

 

*Πληροφορίες από το myastro.gr

Πηγή βίντεο: DownTown Magazine

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS