Η δύναμη των social media άλλοτε εκφράζεται με τρομακτικούς και άλλοτε με απίστευτα αισιόδοξους τρόπους: δίνοντας, για παράδειγμα, την υπόσχεση ότι αν είσαι αρκετά δημιουργικός, ευρηματικός, θαρραλέος ή έστω ετοιμοπόλεμος, μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σου απ' τη μια στιγμή στην άλλη.

Αυτή είναι η περίπτωση ενός ταχυδρόμου, του Νέιθαν Έβανς, που με ένα τραγούδι που ερμήνευσε στο TikTok σημείωσε τόση επιτυχία, που έφτασε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία.

Όλα άρχισαν όταν ο 26χρονος Σκοτσέζος δημιούργησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναν λογαριασμό όπου δεν ανέβαζε χορογραφίες ή συμβουλές ζωής, αλλά τραγουδούσε παλιά, συχνά ξεχασμένα ναυτικά τραγούδια, ένα μοναδικό περιεχόμενο που του έδωσε το προσωνύμιο «Sea Shanty TikTok».

Ήδη από την πρώτη του ανάρτηση, το καλοκαίρι του 2020, συγκέντρωσε 1,1 εκατομμύρια views. Ακολούθησαν μερικές ακόμα ερμηνείες που ξεπέρασαν το αρχικό ρεκόρ, ωστόσο τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτυχία του «The Wellerman», ενός ναυτικού τραγουδιού της Νέας Ζηλανδίας του 19ου αιώνα, που από τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιεύτηκε, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,3 εκατομμύρια views, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και άλλων TikTokers που συνεργάστηκαν με τον Νέιθαν σε remixes.

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την επιτυχία του «The Wellerman», ενός ναυτικού τραγουδιού της Νέας Ζηλανδίας του 19ου αιώνα, που από τον Δεκέμβριο, όταν δημοσιεύτηκε, έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,3 εκατομμύρια views

«Το τραγούδι μιλάει για ναυτικούς σε φαλαινοθηρικό που προσπαθούν να πιάσουν μια φάλαινα» όπως εξήγησε πρόσφατα ο Έβανς. «Αυτά τα τραγούδια τους βοηθούσαν να κρατούν το ρυθμό της δουλειάς» πρόσθεσε. Αυτό είναι ίσως και το μυστικό της επιτυχίας τους στα social media: «Μπορούν να μπουν όλοι στο τραγούδι, δεν χρειάζεται καν να έχεις καλή φωνή, οι στίχοι και ο ρυθμός είναι απλοί».

Όταν ο Νέιθαν ξεκίνησε μουσική «καριέρα» στο TikTok, μάλιστα, ο κόσμος στον οποίο παρέδιδε γράμματα και δέματα άρχισε να τον αναγνωρίζει: «Μέχρι στιγμής με έχουν αναγνωρίσει τρεις ή τέσσερις άνθρωποι» σχολίασε ο ίδιος. «Μια μέρα παρέδιδα ένα πακέτο σε μια γυναίκα και την ώρα που της το έδινα με κοίταξε περίεργα και μου είπε, εσένα σε έχω δει στο κινητό μου». 

Όμως το Ίντερνετ φαίνεται πως εξασφάλισε περισσότερα από 15 λεπτά δημοσιότητας στον Έβανς, καθώς πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Polydor και εγκατέλειψε την πρωινή δουλειά του.

Όμως το Ίντερνετ φαίνεται πως εξασφάλισε περισσότερα από 15 λεπτά διασημότητας στον Έβανς, καθώς πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Polydor και εγκατέλειψε την πρωινή δουλειά του. Τώρα, όπως και οι ναυτικοί του, μοιάζει έτοιμος να κατακτήσει τις πέντε ηπείρους.

Απολαύστε το «The Wellerman»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: TikTok
 

TAGS