Ο Περσέας, ο πρώτος γατούλης στην Ελλάδα στον οποίο τοποθετήθηκαν τεχνητά μέλη, έκανε τα πρώτα του βήματα, τα οποία απαθανατίστηκαν σε ένα συγκινητικό βίντεο.

Να θυμίσουμε ότι βρέθηκε στο δρόμο με ακρωτηριασμένα τα τρία από τα τέσσερα πόδια του, αλλά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, η Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη και η εταιρεία bio3Dvet όχι απλώς δεν σκέφτηκαν την ευθανασία, αλλά ξεκίνησαν μια μαραθώνια διαδικασία αποκατάστασής του, πρωτόγνωρη για τη χώρα μας.

Στις 26 Οκτωβρίου, λοιπόν το ζωάκι υποβλήθηκε σε επέμβαση και ενώ οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι θα χρειαστεί να περάσουν 4-6 εβδομάδες για να κάνει τα πρώτα του βήματα, διέψευσε και τα πιο αισιόδοξα προγνωστικά, περπατώντας ακόμα νωρίτερα.

Στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, Γίνε τα πόδια του Περσέα, για να καλυφθεί το κόστος της θεραπείας του, η είδηση ανακοινώθηκε σε μια ανάρτηση γεμάτη ενθουσιασμό, που γράφει, μεταξύ άλλων:

«Ο Περσέας περπατάει!

»Όταν υπάρχει αγάπη και επιμονή έχουμε αποτελέσματα. […]

»Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δεν μπορούσε να αφήσει αυτό το τόσο βασανισμένο από τους ανθρώπους ζώο, να μείνει αβοήθητο.

»Με φαντασία και επιμονή έψαξε και βρήκε τη λύση, με τη βοήθεια άξιων συνεργατών και την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

»Ελπίζουμε μετά την οριστική επιτυχία αυτού του πρωτοποριακού ιατρικού επιτεύγματος, να υπάρξει ανάλογη βοήθεια για όλα τα ζώα που έχουν την ατυχία να βρεθούν στη θέση του Περσέα.

»Επισυνάπτω το βίντεο όπου θα δείτε την πρώτη προσπάθεια του Περσέα να περπατήσει με τα προσωρινά έξω -οστικά προθέματα (παπουτσάκια).

»Τα μόνιμα τα περιμένουμε...

»Θυμίζουμε ότι η επέμβαση έγινε στην Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη στις 26/10/2020.

»Την πραγματοποίησε η κ. Σοφία Ζώη και η επιστημονική ομάδα bio3Dvet που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους. www.bio3dvet.gr.

»Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου.

»Η συμπεριφορά του Περσέα υπέροχη.... 

»Παρακαλούμε συνεχίστε να καταθέτετε χρήματα στο λογαριασμό του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, γιατί ακόμη έχουμε πολύ δρόμο και έξοδα μέχρι να μπορέσει να περπατήσει κανονικά και να φύγει από την κλινική όπου φιλοξενείται 6 μήνες τώρα! 

»0026-0740-18-0101830486 

»GR 8602607400000180101830486 Eurobank

»BIC ERBKGRAA

»Pay Pal: f.a.welfair@gmail.com

»Επισυνάπτω το βίντεο με τα πρώτα του βήματα.

»Χαρείτε τον!».

Δείτε το βίντεο με τα πρώτα βήματα του Περσέα:


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Facebook / Γίνε τα πόδια του Περσέα

TAGS