Το 1986 έο Λουκιανός Κηλαηδόνης χει κερδίσει ήδη με το σπαθί του τον τίτλο του «φτωχού και μόνου καουμπόϊ», το πάρτι στη Βουλιαγμένη έχει κι όλας περάσει στη ιστορία, οι μουσικές του παίζονται νον στοπ από τα ελληνικά ραδιόφωνα και μία ολόκληρη χώρα τραγουδάει φωναχτά τον «Ύμνο των Μαύρων Σκυλιών». 

Αυτό είναι το θέμα με τους καλλιτέχνες αυτής της εμβέλειας. Ξέρουν πώς να μιλήσουν για τα αστεία πράγματα στη ζωή με τρόπο σοβαρό αλλα όχι σοβαροφανή και για τα πιο σημαντικά γεγονότα με ύφος ανάλαφρο και διασκεδαστικό. Έτσι ώστε να αφορούν τους πάντες. Γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και της ζωής και όσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν δύναται να αλλάξει.

Και να που 34 χρόνια μετά το 1986 το «Θα κάτσω σπίτι» του Λουκιανού γίνεται από την αρχή ο ύμνος μας, το κομμάτι που σιγοτραγουδάει μία ολόκληρη χώρα όταν δουλεύει με τηλε-εργασία ή όταν μαγειρεύει κάτι στα γρήγορα με ό,τι έχει απομείνει στο ψυγείο. 

Η Βιολέτη Ίκαρη, η Τζώρτζια Κεφαλά, η Μαρία Κηλαηδόνη, ο Χρήστος Μάστορας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Μαρίζα Ρίζουν ενώνουν τις φωνές τους σε μία και τραγουδούν από την αρχή το υπέροχο «Θα κάτσω σπίτι» στην εκδοχή του 2020, σε μία χρόνια που η ανάγκη του να μείνουμε αμπαρωμένοι δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη,  όχι μόνο για να μην «προκύψει κάνα μπλέξιμο» σε εμάς, αλλά και για να προστατεύσουμε αυτούς που ξέρουμε, αυτούς που αγαπάμε.  Και σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις πως, οκ, θα κάτσω και σήμερα στο σπίτι. Είναι άραγε αυτό το χειρότερο που μπορεί να μας συμβε

Το σιγκλ που κυκλοφόρησε μόλις με τον τίτλο «Θα Κάτσω Σπίτι 2020» είναι μία πρωτοβουλία της Walnut Entertainment και ηχογραφήθηκε με την ευγενική συναίνεση της οικογένειας Κηλαηδόνη. Όλα τα έσοδα από την κυκλοφορία θα διατεθούν στον ιατρικό αγώνα κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Το κομμάτι πόσταρε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σελίδα του στο Twitter.

ί;

Ακούστε το «Θα κάτσω σπίτι» στην εποχή του κορονοϊού

Καθίστε και εσείς σπίτι και βάλτε το να το ακούσετε ξανά. Αυτή τη φορά με την δική του φωνή.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS