«Ο κοροναιός σκότωσε τις celebrities του Instagram;

Αυτοί που απαρτίζουν τη show biz, οι celebrities εγχώριες και διεθνείς ανεβασμένες στο Instagram θεωρούσαν ότι μπορούσαν να ταξιδεύουν συνεχώς πρώτη θέση, αναψοκοκκινισμένοι από τον ήλιο και την ευζωία με τους followers στην τρίτη θέση και τα αμπάρια να τους ζηλεύουν και να προσπαθούν να τους μιμηθούν, ή να αγοράσουν κάτι από την λάμψη τους αφού οι celebrities είναι και πλασιέ προϊόντων και ευτυχίας.

Κανείς δεν περιμένει από τους ανθρώπους του θεάματος να είναι πρότυπα- θέαμα εξ άλλου είναι το ζητούμενο. Πρότυπα είναι η νοσοκόμα και ο δάσκαλος. Οι άνθρωποι του θεάματος είναι εκεί για να μας βοηθάνε να αποδράσουμε από την καθημερινότητα και τις έννοιες της ζωής. Κι αυτό αναζητούμε και τώρα σαν αντίδοτο στην αγωνία, το θάνατο, την αρρώστια, την αβεβαιότητα, τον εγκλεισμό, την οικονομική ανασφάλεια.

Πώς αντιδρούν λοιπόν οι celebrities -εδώ και έξω- στο ζόφο; Όχι μόνο δεν μας διασκεδάζουν, δεν μας κάνουν να ξεχνάμε, δεν προσφέρουν ελαφρότητα αλλά σε μια πρωτοφανή επίδειξη αναισθησίας στα όρια της παθολογίας μάς δείχνουν πώς υποφέρουν έγκλειστοι σε σπίτια χιλιάδων τετραγωνικών, σε κουζίνες που κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα, σε κήπους που μπορεί να παρελάσει ένας λόχος, ποζάρουν υπέρλαμπροι ως θετικοί του κοροναιού, δηλώνουν ότι η πανδημία μας εξισώνει- πλούσιοι/φτωχοί είμαστε τώρα ίσοι, μας προσκαλούν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας ενώ δεν δίνουν μια δεκάρα, μας πιέζουν με κάθε τρόπο να τους δώσουμε ένα χαστούκι λέγοντάς τους «ξύπνα επιτέλους».

Η Μαντόνα που μια φορά κι ένα καιρό έδινε τον τόνο στην show bizz τώρα δίνει το ντροπιαστικό παράδειγμα στο τι να αποφεύγεις να κάνεις, να λες και να δείχνεις: βυθισμένη σε μια μπανιέρα σε μια de profundιs εξομολόγηση μας ανακοίνωσε πόσο δημοκρατική είναι η πανδημία κάνοντας τους NYTimes να γράψουν ότι "has elevated celebrity delusion to a kind of performance art". Προτιμώ χίλιες φορές την Μπρίτνει Σπίαρς που συνεχίζοντας την κομμουνιστική της αναγέννηση μιλάει για την κρίση ως ανάγκη για κοινωνική αναμόρφωση ανεβάζοντας αριστερά μανιφέστα μεταμορφώνοντας το instagram από τον Τιτανικό που έχουν ανέβει οι άλλες celebrities σε θωρηκτό Ποτέμκιν με την ίδια στην πλώρη».

 

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Πανόπουλου στο φέισμπουκ: 

 

Φωτό: φέισμπουκ 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS