Είναι ένα γεγονός που αποτυπώθηκε στη μνήμη μας. Βρέφος δύο μηνών βρέθηκε με δαγκωματιές σκύλου και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις - καθώς όπως υποστήριξε η μητέρα, το ζώο είχε πιάσει το μωρό με τα δόντια του και το κοπανούσε στους τοίχους – και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Μια υπόθεση με πολλά ερωτηματικά μέχρι σήμερα, ανάμεσα σε αυτά: Τι απέγινε το ροτβάιλερ που αποκαλέστηκε από πολλούς «δολοφόνος»;

Σύμφωνα με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία που ανέλαβε προσωρινά τη φροντίδα του, το ζώο δεν έδειξε κανένα σημάδι επιθετικότητας που θα μπορούσε να δικαιολογεί αυτό το περιστατικό. Πριν από λίγες μέρες ένα από τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του δήμου Γλυκών Νερών που ανέλαβε το περιστατικό, η Elina Louka, ανέβασε μια ανάρτηση στο Facebook με την προσωπική της εμπειρία, που έγινε viral.

Η γυναίκα γράφει, συγκεκριμένα:

«Ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου. Απόψε θα συστήσω και σε εσάς τη Βαλέρια. Το περιβόητο ροτ βάιλερ των Γλυκών Νερών που είχα την τύχη -ή μήπως την ατυχία- να συναντήσω σε εκείνη την ηρωική έξοδό της από το σπίτι που έζησε για οκτώ χρόνια. Από το μέρος που εκδιώχθηκε, χαραχτηριζόμενη ως δολοφόνος ενός βρέφους. Είχα την τύχη- ή την ατυχία- να μπορώ τους τρεις μήνες που μεσολάβησαν, να είμαι πλάι της και να προσπαθώ να της δώσω μια ευκαιρία ζωής. Δύσκολο. Και ψύχοφθορο. Και δυσβάσταχτο. Όμως είμαστε πλέον στην τελική ευθεία. Το ζώο κατασχέθηκε πρόσφατα από την οικογένειά του και παραδόθηκε στο δήμο στου οποίου την πενταμελή επιτροπή είμαι μέλος. Η Βαλέρια θα αξιολογηθεί σύντομα από ειδική ομάδα εκπαιδευτών και ανάλογα με τα δικά τους πορίσματα θα πορευτούμε. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία που τη φιλοξενεί και που φρόντισε να της παρέχει έναν εκπληκτικό φροντιστή, έναν άνθρωπο που τη βοηθά να ξεχάσει την αγωνία της εγκατάλειψης. Όταν θα έρθει η ώρα της αναζήτησης υιοθεσίας της, σας θέλω όλους κοντά μας. Αρκετή μοναξιά βιώσαμε όλο αυτό το διάστημα. Απόψε θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη νίκη στην πρώτη μας μάχη. Ο αγώνας συνεχίζεται, όμως τώρα μπορούμε να τον κάνουμε όλοι μαζί!».

Σε σχόλιο που προσθέτει η ίδια κάτω από την ανάρτησή της, γράφει:

«Το απορημένο βλέμμα που με κάρφωσε μέσα από το κλουβί αιχμαλωσίας, το βλέμμα ενός “άγριου" σκύλου που παραδόθηκε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ και χωρίς καν τη χρήση φιμώτρου στους δεσμώτες του, θα με στοιχειώνει για πάντα. Ο “δολοφόνος” έχει όνομα. Είναι η Βαλέρια και αν έκανε αυτό το τεράστιο κακό, το έκανε άθελά της... (Για αυτό μου το ποστ την ημέρα του γεγονότος, έχασα φιλίες χρόνων).

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS