Όταν ένας οίκος νυφικών στη στο Πόρτισχεντ της Βρετανίας έβαλε στη βιτρίνα του μία κούκλα με νυφικό σε αναπηρικό αμαξίδιο άλλαξε για πάντα την αντίληψη για την τελετή του γάμου. Η φωτογραφία της βιτρίνας του «The White Collection» έγινε viral όταν η 36χρονη καλλιτέχνης, Μπεθ Γουίλσον το ανέβασε στο τουίτ της αισθανόμενη δικαιωμένη. Η Μπεθ χρησιμοποιεί αμαξίδιο τα τελευταία πέντε χρόνια και όπως είπε αυτό την έκανε να αισθανθεί ότι επιτέλους εκπροσωπείται.

«Δεν το πολυσκέφτηκα όταν δημιούργησα τη βιτρίνα» είπε η 29χρονη Λόρα Άλεν, η οποία μαζί με την αδερφή της, Σάρα, έχουν τον οίκο νυφικών. «Είναι πραγματικά λυπηρό που κάτι τέτοιο σπανίζει στις βιτρίνες. Είναι πραγματικά όμορφο να έχεις θετική ανταπόκριση αλλά από την άλλη είναι λυπηρό να βλέπεις τόσο σπάνια αναπηρικό αμαξίδιο σε βιτρίνα καταστήματος.Το έκανα ως παράδειγμα και για τους άλλους καταστηματάρχες ώστε να κάνουν το ίδιο» συμπλήρωσε.

«Κι ενώ η βιομηχανία του γάμου δε στοχεύει σε αποκλειστικό κοινό, στα περισσότερα καταστήματα νυφικών βλέπεις τη γνωστή αδύνατη κούκλα στη βιτρίνα. Όμως, όλοι παντρεύονται και δεν έχει καμία σημασία το πώς μοιάζεις ή το πώς είσαι. Εκείνη η ημέρα θα είναι έτσι κι ελλώς ξεχωριστή. Συχνά οι ανάπηροι άνθρωποι νιώθουμε αόρατοι γιατί δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας στα μίντια και φυσικά ποτέ σε κάποια πασαρέλα μόδας. Δε χρειάζομαι νυφικό αλλά σίγουρα θα ένιωθα πολύ πιο χαρούμενη σε ένα μαγαζί που θα ένιωθα αποδοχή»  σχολίασε η Μπεθ Γουίλσον.

Λίγο μετά ανέβασε ένα χαρούμενο τουίτ για το πόσο σουρεαλιστικό είναι να γίνεσαι viral στο ίντερνετ. 

 

TAGS