«Βαστάτε αδέρφια.

Ένας καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου έλεγε προχτές απευθυνόμενος στους γονείς που φοβούνται μην κολλήσουν τα παιδιά τους τον ιό πως χάνουν την ουσία. "Τα παιδιά σας είναι γεροί οργανισμοί, με ισχυρό ανασσοποιητικό και δυνατότητα άμεσης ίασης, θα ανεβάσουν πυρετό, θα τους πέσει, θα ζοριστείτε οικογενειακώς με τα προγράμματά και τις δουλειές σας για να τα φροντίσετε, αλλά θα συνέλθουν γρήγορα. Οι γονείς σας είναι αυτοί για τους οποίους θα πρέπει να ανησυχείτε περισσότερο γιατί αν κολλήσουν το πιθανότερο είναι να μην έχουν τη δυνατότητα οι οργανισμοί τους να ανταπεξέλθουν". Η ουσία είναι άλλη από την πρώτη, αυτόματη μας σκέψη. Βρίσκεται λίγο πιο δίπλα.

Είναι αυτός ενας κατασκευασμένος ιός για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν? Είναι άλλο ένα είδος οικονομικό-κοινωνικού πόλεμου?
Μπορεί.. Αλλά η ουσία είναι πάλι λίγο πιο δίπλα.
Ό,τι κι αν είναι αυτό που ζούμε, είμαστε σε εκείνο το χρονικό σημείο που πρέπει πρώτα να φροντίσουμε να αντιδράσουμε σωστά και μετά να πάθουμε πανικό, και λίγο αργότερα να εξετάσουμε τα πώς και τα γιατί.

Το εμπόριο πλήτεται ήδη και πρόκειται να περάσει ακόμα πιο δύσκολες ώρες σε μια Ελλάδα που δεν τη λες, εδώ και χρόνια, χωράφι οικονομικής άνθησης. Έχει σημασία αυτή τη στιγμή?

Ο ένας από τους δύο μπαμπάδες μας λέει "Ό,τι είναι να έρθει πάνω μας, ας έρθει στην τσέπη μας". Του το έλεγε κι εκείνου ο δικός του πατέρας που έφυγε από την Τουρκία βιαστικά (η λέξη βιαστικά περιέχει μέσα τη λέξη βία) σε ηλικία 20 χρονών, έχασε δουλειά και σπίτι και φίλους και τη ζωή του ολόκληρη, έχασε τους αγαπημένους του ανθρώπους για να ξαναβρεί μερικούς απο αυτούς πίσω στην Ελλάδα και να τα στήσει όλα από την αρχή. Και τα κατάφερε.
Τα χρήματα ξαναγίνονται παιδιά και οι δουλειές μπορούν να περιμένουν όταν τα πράγματα είναι κρίσιμα. Οι ανθρωποι που φεύγουν όμως δεν ξαναγυρίζουν πίσω.

Ας φροντίσει ο καθένας τον εαυτό του, ας φροντίσει όσους αγαπάει, ας προστατευσουμε όσους μας προστατεύανε όσο ήμασταν εμείς απροστατευτοι, τώρα είναι η σειρά μας να είμαστε οι μεγάλοι.

Αν έχουμε μια ευχή για όλο αυτό το πράμα που μας έχει βρεί τώρα είναι να μην μετράμε αναντικατάστατες απώλειες στο τέλος του δρόμου.

Να πλένετε χεράκια και να παίρνετε βαθιές ανάσες.

Ψυχραιμία και θα περάσει κι αυτό , όπως περάσαν και τόσα άλλα για να έρθουν μετά τα επόμενα.

Λοβ α+μ»

 

Δείτε την ανάρτηση των Think Pig: 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS