ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Μου φαίνεται οικείο πρόσωπο»: Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Η σοκαρισμένη γυναίκα φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ αυτά που είχε πει αρχικά στις πρώτες της αναφορές.

«Μου φαίνεται οικείο πρόσωπο»: Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

"Δεν αποκλείω να την γνωρίζω. Ίσως να είναι κάποια γνωστή μου.Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ" φέρεται να είπε η 34χρονη, θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό, το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα, στην δεύτερη ολιγόλεπτη επαφή που είχε με αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Η σοκαρισμένη γυναίκα φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ αυτά που είχε πει αρχικά στις πρώτες της αναφορές, κάτι που δικαιολογείται σε έναν βαθμό από τον αρχικό φόβο και τα όσα τραγικά υπέστη. Αν και στην πρώτη συνάντησή της με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε αναφέρει πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποια ήταν η δράστιδα και την αιτία που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια πράξη, τώρα φαίνεται πως εμμέσως επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για προσωπικό ζήτημα.

Τι λέει η αστυνομία

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την σοβαρή υπόθεση είναι αισιόδοξοι πως τις επόμενες ημέρες η 34χρονη γυναίκα θα καταφέρει να τους βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ και εκείνοι θα επιδιώξουν εντονότερες, συχνότερες και μεγαλύτερες επαφές μαζί της. Ενδεχομένως, η άτυχη γυναίκα θα θυμηθεί την "μαυροφορεμένη" γυναίκα ή τουλάχιστον το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται. Αρχικά έχουν πάρει κάποιες καταθέσεις, τουλάχιστον 10, από το κοντινό οικογενειακό, φιλικό, εργασιακό περιβάλλον αλλά και από πρόσφατες και προηγούμενες προσωπικές σχέσεις, αναζητώντας άτομα που θα μπορούσαν να μπουν στην διαδικασία να της κάνουν κακό με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Από τις πρώτες επαφές με αυτόν τον κύκλο ατόμων, οι αστυνομικοί δεν φαίνεται, προς το παρόν, να έχουν αντλήσει στοιχεία, που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν το περιβάλλον από το οποίο προέρχεται η δράστιδα.

Αναζήτηση από τις κάμερες

Στο μεταξύ κλιμάκια αστυνομικών συνεχίζουν την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας κτιρίων και επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, που εκδηλώθηκε η "βιτριολική" επίθεση, αναζητώντας εικόνες της "μαυροντυμένης" γυναίκας, της πορείας που ακολούθησε ενδεχομένως και του οχήματος που χρησιμοποίησε για την διαφυγή της. Η δράστιδα, νεαρής ηλικίας, όπως περιγράφουν κάποιοι μάρτυρες, διέφυγε διασχίζοντας τη Λ. Θησέως, με τις κινήσεις της να καταγράφονται από κάμερες ασφαλείας του κτιρίου και καταστημάτων της περιοχής.

Σε περίπτωση που οι αστυνομικές έρευνες κωλυσιεργούν, οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείεται να προβούν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπίσουν συχνές επαφές, ύποπτα ή απειλητικά μηνύματα SMS, ακόμη και επικοινωνίες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα θα προβούν σε μία "σάρωση" των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Καλλιθέας για τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών, το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν και μετά την επίθεση.

Οι πρώτες ενδείξεις, ο τρόπος δράσης, ο σχεδιασμός, η προμελέτη, το μίσος στην εκδήλωση της επίθεσης και το αποτέλεσμα από αυτή, σύμφωνα με τους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, αναδεικνύουν ως πιθανό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία, ίσως προσωπική διαφορά, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα άλλο ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης, με τους γιατρούς να έχουν σώσει το αριστερό της μάτι, χωρίς να γνωρίζουν με ακρίβεια τις βλάβες που μπορεί να έχει αφήσει το καυστικό υγρό, στη όρασή της. Χθες μετακινήθηκε από το ιδιωτικό νοσοκομείο στο Θριάσιο, συνοδευόμενη από τη μητέρα και τον αδερφό της, προκειμένου να υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς το 20% της συνολικής επιφάνειας του σώματός της έχει καεί από την καυστική ουσία.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.