Αν χρειάζεστε κάτι για να χαλαρώσετε και να σας φτιάξει η διάθεση, δείτε αυτή την απίστευτη φωτογραφία που τραβήχτηκε στη λίμνη Sammamish στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Παρότι η ερασιτέχνης φωτογράφος Cessna Kutz έχει δει πολλά ουράνια τόξα πάνω από την συγκεκριμένη λίμνη, δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτό που εμφανίστηκε καθώς κοίταξε έξω από το παράθυρό της ένα απόγευμα. Οριζόντιες ζώνες χρώματος πλημμύρησαν τον ουρανό πάνω από τη λίμνη, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Το ενδιαφέρον ότι αυτό το «ουράνιο τόξο» μπορεί να μην είναι πραγματικά ένα ουράνιο τόξο, αλλά μια οπτική ψευδαίσθηση. Σύμφωνα με την μετεωρολόγο Courtney Obergfell, στην πραγματικότητα φαίνεται να είναι ένα «περιφερικό τοξοειδές τόξο».

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση συμβαίνει όταν σχηματίζονται αλογονίδια πάγου από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός σε κρυστάλλους πάγου που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Το περιφερικό τοξοειδές τόξο (επίσης γνωστό ως πυρκαγιά) είναι ένα σπάνιο οπτικό φαινόμενο.

Ακόμη και αν δεν είναι ένα πραγματικό ουράνιο τόξο, η μαγική του εμφάνιση ήταν μια ευχάριστη έκλπηξη για την Kutz. «Μόλις αισθάνθηκα ευλογημένη που μπόρεσα να παρακολουθήσω μια τόσο απίστευτη στιγμή. Μου προκάλεσε γαλήνη, γεμίζοντας με ελπίδα, καθώς με έκανε να νιώθω λιγότερο ανήσυχη για τις τρέχουσες συνθήκες», λέει η ερασιτέχνης φωτογράφος.

Ευτυχώς, η Kutz αποφάσισε να μοιραστεί αυτό το μοναδικό φαινόμενο με τον κόσμο και η εικόνα έγινε αμέσως viral στο Facebook. Η μεγέθυνση της φωτογραφίας δείχνει ότι ο ουρανός είναι γεμάτος χρώματα, σαν να έστελνε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους εκείνους που είναι σε κατ’οίκον περιορισμό αυτό το διάστημα.

Δείτε ακόμη μια άποψη αυτού του απίστευτου ουράνιου τόξου

To προφίλ της στο ίνσταγκραμ: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS