Μετά την 3χρονη Ελίφ και τη 14χρονη Ιντίλ, ένα ακόμα ανήλικο κορίτσι, η 4χρονη Αϊντά, ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια της Σμύρνης μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο Αιγαίο. Είχε σημειώσει το δικό της ρεκόρ: πέρασε θαμμένη στα συντρίμμια 91 ώρες, δηλαδή σχεδόν τέσσερις μέρες.

Ήταν οι φωνές του κοριτσιού που οδήγησαν έναν διασώστη στο σημείο όπου βρισκόταν παγιδευμένο. «Τη ρώτησα το όνομά της. Μου είπε ότι τη λένε Αϊλά [σ.σ.: είχε παρακούσει ο διασώστης] και ότι είναι καλά» είπε ο ίδιος. «Την 91η ώρα ζήσαμε ένα θαύμα. Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν ζωντανή την 4χρονη Αϊντά. Μέσα στον τεράστιο πόνο που έχουμε ζήσει, έχουμε και αυτή τη χαρά» δήλωσε ο δήμαρχος της Σμύρνης.

Σύμφωνα με την αρμόδια τουρκική υπηρεσία, AFAD, ο σεισμός στο Αιγαίο έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 102 άτομα και μετρά 994 τραυματίες. Χιλιάδες κάτοικοι της Σμύρνης, που υπέστη σοβαρές ζημιές, βρέθηκαν άστεγοι και έκτοτε διαμένουν σε σκηνές. Ο ίδιος σεισμός προκάλεσε και στη Σάμο μια μεγάλη απώλεια, στερώντας τη ζωή από δύο εφήβους όταν καταπλακώθηκαν από ερειπωμένο κτίριο.

Δείτε τη συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης της Αϊντά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό: (JAK)/Turkish Interior Ministry/Handout via REUTERS
 

TAGS