ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου». Γιατροί σε όλο τον κόσμο μας παρακαλούν να σεβαστούμε την καραντίνα

Με φωτογραφίες και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον πλανήτη γιατροί και νοσηλευτές μας λένε: «Μείνετε στίτι για εμάς».

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου». Γιατροί σε όλο τον κόσμο μας παρακαλούν να σεβαστούμε την καραντίνα

Αυτή τη στιγμή 170 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει από εκατοντάδες μέχρι χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού. Το ιατρικό σύστημα στην Κίνα χρειάστηκε να κατασκευάσει υπερσύγχρονα νοσοκομεία για να ανταπεξέλθει, στην Ιταλία η κατάσταση έχει καταρρεύσει πλήρως προ πολλού, ενώ και η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση. Στην Αμερική ο Ντόναλντ Τραμπ κύρηξε την χώρα σε φάση κόκκινου συναγερμού τη στιγμή που και εκεί υπάρχουν φόβοι ότι το ισχυρότατο σύστημα υγείας δεν θα καταφέρει να μείνει όρθιο.

Ενώ χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές σε όλο τον πλανήτη έχουν νοσήσει με κορονοϊό, πολλαπλάσιος αριθμός κοιμάται και ξυπνάει μέσα στα νοσοκομεία, αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτια τους για να δουν τις οικογένειες τους έστω και για λίγο. Και η αλήθεια είναι πως αυτοί είναι οι άνθρωποι που τώρα μας έχουν ανάγκη περισσότερο από τον καθένα.

Σε μία κοινή, οργανωμένη κίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από κάθε γωνιά της γης ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στα οποία ουσιαστικά μας εκλιπαρεί να μείνουμε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας για το καλό όλων μας, αλλά και για το δικό τους καλό. Με τα hastags #StayHomeForUs ή απλά #StayHome η καμπάνια των γιατρών και των νοσοκόμων έγινε viral σε χρόνο μηδέν και μας συγκινεί. Ευχόμαστε να μας κινητοποιήσει κι όλας.

«Μένω στη δουλειά για σένα. Μείνε σπίτι για μένα» λέει ένας γιατρος στην Κίνα, με τους περισσότερους να στέκονται σε ένα πολύ σημαντικό γεγονός: «Μην θεωρείς δεδομένο ότι μπορείς να είσαι κοντά στην οικογένεια σου, εμείς δεν μπορούμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι για μέρες κλεισμένος μέσα ή να μην μπορεις να είσαι κοντά σε κάποιον αγαπημένο σου που νοσηλεύεται, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να το κάνεις».

Η Ashley Barton που είναι νοσοκόμα και εργάζονται στο τμήμα εντατικής ενός μεγάλου νοσοκομείου λέει ότι καθημερινά αντιμετωπίζει ανθρώπους που της μιλούν απαίσια στην προσπάθεια τους να μπουν μέσα στον χώρο για να δουν έστω και για λίγο τους δικούς τους που νοσηλεύονται. «Παρόλο που κατανοώ την αναστάτωση τους και την αγωνία τους πρέπει καθημερινά να τους απομακρύνω και να τους εξηγώ ξανά και ξανά ότι πρέπει να μείνουν μείνουν μέσα στο σπίτι τους».

Δεν μας λένε κάτι παράξενο ή ακατανόητο. Δεν πρόκειται για κάτι προσωπικό, είτε επιτακτική ανάγκη και μας αφορά όλους. «Οι άνθρωποι στα νοσοκομεία δίνουν ήδη μάχη με κάτι που μπορεί να τους σκοτώσει. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Σταματήστε να είστε εγωιστές και σκεφτείτε επιτέλους τους ανθρώπους που δίνουν τη δική τους μάχη».

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου». Γιατροί σε όλο τον κόσμο μας παρακαλούν να σεβαστούμε την καραντίνα

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.