Εντυπωσιακές εικόνες απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Τζέιμς Κρόμπι, όταν ένα πελώριο σμήνος από ψαρόνια συγκεντρώθηκε πάνω από την λίμνη Λονγχ Ένελ στην Ιρλανδία σχηματίζοντας τη μορφή ενός τεράστιου πουλιού πάνω από τα νερά.

Σύμφωνα με τη Βρετανική Daily Mail το φαινόμενο είναι αρκετά γνωστό κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώνεται ένα μεγάλο πλήθος ψαρονιών τα οποία πετούν όλα μαζί σχηματίζοντας διάφορα μοτίβα.

Ο φωτογράφος Τζέιμς Κρόμπι γνώριζε για το φαινόμενο και παρακολουθούσε τα ψαρόνια στην περιοχή εδώ και αρκετές εβδομάδες. Πραγματοποίησε περισσότερες από 50 διαδρομές προς τη λίμνη, στην προσπάθεια του να τα συλλάβει με τον φακό, ώσπου βρήκε την κατάλληλη στιγμή και το αποτέλεσμα υπήρξε εντυπωσιακό.

 

Τα ψαρόνια συναθροίζονται κατά αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που νιώθουν ότι απειλούνται από αρπακτικά, αλλά και το βράδυ για να ζεσταθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο πληθυσμός τους στην Ιρλανδία έχει παρουσιάσει ραγδαία πτώση κατά τα τελευταία χρόνια, με το ποσοστό τους μειώνεται κατά 80%. Κατηγοροποιούνται έτσι στη λίστα των ζώων που μελλοντικά ενδέχεται να κινδυνεύσουν με εξαφάνιση.

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS