Η σοκαριστική ιστορία του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια, στην Καλαμάτα, το πρωί της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου, συνοδεύεται από ένα δυσάρεστο παρασκήνιο. Η γυναίκα που το έσωσε είχε βγει το πρωί να ταΐσει τα γατάκια στην περιοχή - τα οποία φροντίζει συστηματικά – όταν άκουσε ένα γοερό κλάμα από τον κάδο. Πλησίασε και συνειδητοποίησε ότι δεν προερχόταν από ζώο, αλλά από ένα μωρό ανθρώπου.

Όπως είπε στο Μεσόγειος TV, προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια αλλά κανένας δεν της έδινε σημασία. «Όλοι μου λέγανε ότι είναι γατιά μέσα. Με πιάνει πανικός. Λέω βοήθεια, ένα μωρό! Δεν σταμάτησε κανένας». Μη αφήνοντας κανέναν να πετάξει σκουπίδια στον κάδο, με τη βοήθεια μιας γειτόνισσας που φώναξε πήραν την αστυνομία και την πυροσβεστική, που «ήρθε αμέσως και έβγαλε το μωρό με ένα ξύλο» - διαπιστώνοντας, ευτυχώς, ότι ήταν καλά.

Πολλά ερωτήματα γεννιούνται από αυτή την ιστορία: Πόσο διατεθειμένοι είμαστε να σταματήσουμε ό,τι κάνουμε για να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας, ακόμα και αν δεν είμαστε σίγουροι για την ορθότητα των όσων μάς λέει; Και ακόμα και αν τα μωρά που καταλήγουν στα σκουπίδια δεν είναι ανθρώπων αλλά ζώων, η ζωή τους δεν έχει αξία;

Δείτε τη μαρτυρία της γυναίκας που έσωσε το νεογέννητο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS