ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Kυρώσεις και στην 26χρονη κόρη της συντρόφου του Λαβρόφ που ζούσε μέσα στη χλιδή στο Λονδίνο

Η κόρη της ερωμένης του Σεργκέι Λαβρόφ στη μέγγενη του νέου κύματος βρετανικών κυρώσεων.

Kυρώσεις και στην 26χρονη κόρη της συντρόφου του Λαβρόφ που ζούσε μέσα στη χλιδή στο Λονδίνο

Το νέο κύμα κυρώσεων που ανακοίνωσε το Λονδίνο δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την κόρη της ερωμένης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.

Η 26χρονη Πωλίνα Κοβάλεβα ζει στο Λονδίνο σε μια έπαυλη αξίας 4,4 εκατ. λιρών στην περιοχή του Κένζινγκτον που αγοράστηκε στο όνομά της πριν πέντε χρόνια, το 2016, όταν ήταν 21 ετών. Πλέον τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν "παγώσει" στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων σε φυσικά πρόσωπα και οντότητες που επιβάλλονται κατά κύματα από την βρετανική κυβέρνηση.

Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι η Πολίνα Κοβάλεβα συνδέεται με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μέσω της σχέσης που έχει με την μητέρα της, αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την βρετανική κυβέρνηση

Η Κοβάλεβα που είναι απόφοιτος του Imperial College, είναι κόρη της Σβετλάνα Πολιάκοβα, ερωμένης του Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Πωλίνα φοίτησε σε ένα ιδιωτικό οικοτροφείο στο Μπρίστολ πριν πάρει πτυχίο στα οικονομικά και τις πολιτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Loughborough και αργότερα μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά και τη στρατηγική επιχειρήσεων από το Imperial College.

Αμέσως μετά άρχισε να εργάζεται για τη Gazprom, τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις και εξαγορές ενώ αργότερα εργάστηκε στην Glencore, εταιρεία εξορύξεων.

Πριν αγοράσει το δικό της σπίτι, ζούσε στο Holland Park, στο δυτικό Λονδίνο, σε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία ιδιοκτησίας της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Το ακίνητο που πλέον έχει κατασχθεί είναι πολυτελέστατο: Περιλαμβάνει πισίνα, γυμναστήριο, σπα, κινηματογράφο, προσομοιωτή γκολφ, αίθουσα παιχνιδιών και θέα στο Kensington και στο Holland Park.

Η μητέρα της είναι 51 ετών Σβετλάνα Πολιάκοβα, ισχυρό μέλος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που συνοδεύει τον Λαβρόφ σε κάθε ταξίδι στο εξωτερικό και έχει σχέση μαζί του από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ισχυρίστηκε ότι η επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Κοβάλεβα "στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι όσοι επωφελούνται από τη συσχέτισή τους με τους υπεύθυνους για τη ρωσική επιθετικότητα εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κυρώσεων μας".

Ποιοι άλλοι βρίσκονται στο νέο κύμα των βρετανικών κυρώσεων

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα μια νέα σειρά κυρώσεων κατά 59 προσώπων και επιχειρήσεων της Ρωσίας και 6 της Λευκορωσίας σε αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στόχος των κυρώσεων αυτών αποτελούν επιχειρήσεις, όπως ο ρωσικός κολοσσός των διαμαντιών Alrosa, ο ιδιωτικός όμιλος στρατιωτικών υπηρεσιών Wagner ή ο όμιλος υδροηλεκτρικών σταθμών Rushydro.

Ο κατάλογος με τα πρόσωπα που αποτελούν στόχο των κυρώσεων του Λονδίνου διευρύνεται επίσης με την προσθήκη του ιδρυτή της Tinkoff Bank Όλεγκ Τίνκοφ, του διευθυντή της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας, της Sberbank, Γκέρμαν Γκρεφ.

Κυρώσεις επιβάλλονται επίσης στον Γεβγκένι Σβίντλερ, πρώην διευθυντή της ρωσικής χαλυβουργίας Evraz, όπως και στην Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία διορίστηκε δήμαρχος της Μελιτόπολης στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις που την έχουν καταλάβει.

Περισσότερα από 1.000 πρόσωπα και οργανισμοί της Ρωσίας βρίσκονται στον κατάλογο των κυρώσεων που έχει επιβάλει το Λονδίνο στη Μόσχα, κυρίως μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Κυρώσεις κατά του Wagner Group

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έπληξε το Wagner Group, που θεωρείται ο ιδιωτικός στρατός του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στη νέα δέσμη κυρώσεων που επέβαλε η Βρετανία στη Ρωσία, καλώντας τους δυτικούς συμμάχους να "ενισχύσουν" την υποστήριξη κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

"Οφείλουμε να σφίξουμε την οικονομική μέγγενη γύρω από τον Πούτιν, επιβάλλοντας κυρώσεις σε περισσότερους ανθρώπους σήμερα, όπως κάνουμε, επιβάλλοντας κυρώσεις στο Wagner Group, κοιτώντας τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε τον Πούτιν να χρησιμοποιεί τα αποθέματά του χρυσού και επίσης κάνοντας περισσότερα για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.