Ο 29χρονος Daniele Barresi σίγουρα δεν είναι ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης, όμως τα έργα του παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού είναι σίγουρα μοναδικά και πρωτότυπα. Άλλωστε είναι ελάχιστοι αυτοί που ασχολούνται με την συγκεκριμένη τέχνη στον κόσμο.

Ο  νεαρός Daniele που κατάγεται από μια μικρή πόλη της Ιταλίας δημιουργεί «γλυπτά»  πάνω σε φρούτα, λαχανικά, τυριά, σαπούνια και όχι μόνο. Με έναν συνδυασμό ταϊλανδέζικων τεχνικών, κεντήματος και δικού του στυλ, ο νεαρός έχει φτάσει, σήμερα, να έχει ένα πορτοφόλιο εντυπωσιακών «γλυπτών» με βάση το αβοκάντο, το καρπούζι, τη μπανάνα, το μπρόκολο, το πεπόνι και όποιο άλλο τρόφιμο βάλει ο νους σας.

Ένα γαμήλιο πάρτι με περίτεχνα πιάτα ήταν αυτό που τον ενέπνευσε και τροφοδότησε την φαντασία να ασχοληθεί με τα ανάγλυφα σχέδια πάνω σε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά. «Από εκείνη την ημέρα, άρχισα να αναζητώ περισσότερες πληροφορίες και ξεκίνησα με ένα μήλο. Μέρα τη μέρα, κολοκύθα την κολοκύθα, συνειδητοποίησα ότι είχε έρθει ο καιρός να συμμετάσχω σ' έναν διαγωνισμό για να δω τι σκέφτονται οι κριτές κι ο κόσμος για τη δουλειά μου» εξομολογείται ο  Ιταλός.

Η βελτίωση της τεχνικής και των δεξιοτήτων του, είχε σαν αποτέλεσμα να βραβευθεί αρκετές φορές για τη δουλειά του.

Αφού κέρδισε μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Γλυπτικής Φρούτων τα τελευταία χρόνια σήμερα, εργάζεται ως σεφ ζαχαροπλαστικής στο Σίδνεϊ και «λαξεύει» φρούτα για να διακοσμεί πάστες και τούρτες. Περί τους 80.000 θαυμαστές τον ακολουθούν στο Instagram και θαυμάζουν τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του. Όχι άδικα, αφού τα βρώσιμα γλυπτά που δημιουργεί είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS