ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ήταν θαυμάσια & μεγαλειώδης η Σούζαν»: Συγκλονίζει η κατάθεση της αδερφής της Αμερικανίδας βιολόγου

Το χρονικό ενός φρικτού εγκλήματος ζωντανεύει στις δικαστικές αίθουσες.

«Ήταν θαυμάσια & μεγαλειώδης η Σούζαν»: Συγκλονίζει η κατάθεση της αδερφής της Αμερικανίδας βιολόγου

Με την αδερφή της Σούζαν Ίτον και τους δύο φίλους που βρήκαν το πτώμα της, ξεκίνησε, σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου, η οποία και συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2019. Ήδη από νωρίς το πρωί, το "παρών" δίνουν δημοσιογράφοι αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη δίκη για το έγκλημα που προκάλεσε αίσθηση για την αγριότητα του όχι μόνο την Κρήτη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

O Γιάννης Παρασκάκης μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται, στο Μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου. Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε, λίγα λεπτά μετά τις 09.00 το πρωί, ο 28χρονος κατηγορούμενος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με το μισό κεφάλι του ξυρισμένο.

Το "παρών" δίνουν η παπαδιά μητέρα του 28χρονου, ο αδερφός και η σύζυγός του, που εισήλθαν στο κτίριο φορώντας μαύρα φούτερ με κουκούλα, προκειμένου να κινηθούν διακριτικά και - όσο αυτό είναι εφικτό - να περάσουν απαρατήρητοι. Παρόντες είναι και συγγενείς της αδικοχαμένης βιολόγου, όχι όμως ο σύζυγος και τα παιδιά της, οι οποίοι μάλιστα δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για το τί βίωσε η άτυχη Ίτον και βρίσκονται υπό ψυχολογική παρακολούθηση. Η στενή οικογένεια της βιολόγου δε βρίσκεται στο Δικαστήριο, αφενός λόγω της εύθραυστης ψυχικής κατάστασής τους κι αφετέρου λόγω της πανδημίας του Covid. Λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ χρειάζονται ειδική άδεια για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν.

"Ήταν μεγαλειώδης η αδερφή μου"

Οι καταθέσεις ξεκίνησαν με την αδερφή της μοριακής βιολόγου, Τζούλι, οποία βουρκωμένη ξεκίνησε να εξιστορεί το πώς πληροφορήθηκε το θάνατο της Σούζαν. "Ήταν μεσάνυχτα" - είπε, "κοιμόμουν στη Βιρτζίνια όταν χτύπησε το τηλέφωνο". Ήταν ο γαμπρός της, ο οποίος την ενημέρωσε ότι η Σούζαν είχε εξαφανιστεί... "Ήταν θαυμάσια και μεγαλειώδης η αδερφή μου. Είχε πάθος και ήταν εκπληκτική στο να βρίσκει απαντήσεις σε επιστημονικά ζητήματα" - είπε η αδερφή της Σούζαν Ίτον. "Ήταν το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Κυρίως, όμως, αγαπούσε τρομερά την οικογένεια της" - πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Max Planck, όπου επί 20 χρόνια διηύθυνε το δικό της εργαστήριο. Κλαίγοντας μίλησε για το χαμό, προ 6ετίας, της 18χρονης κόρης της από καρκίνο και την αμέριστη στήριξη που της παρείχε η αδερφή της Σούζαν Ίτον.

«Ήταν θαυμάσια & μεγαλειώδης η Σούζαν»: Συγκλονίζει η κατάθεση της αδερφής της Αμερικανίδας βιολόγου

"Αυτός είναι ο λόγος που είμαι δυνατή και στέκομαι εδώ" - είπε η γυναίκα, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για μια, ψυχολογικά, διαλυμένη, οικογένεια - τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της Σούζαν. Μάλιστα, όπως είπε, ο θάνατός της έχει επηρεάσει δραματικά το σύζυγο του θύματος, ο οποίος δούλευε πάνω σε κάτι που θα μπορούσε να βραβευθεί με Νόμπελ και αυτό έκανε ιδιαίτερα υπερήφανη την Σούζαν! "Η αδερφή μου είχε μόλις μάθει ότι πρότειναν το όνομα της να συμπεριληφθεί στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας" - ανέφερε.

Η αδερφή της αδικοχαμένης βιολόγου απηύθυνε ένα "μεγάλο ευχαριστώ, που βρήκαμε εδώ εκατοντάδες ανθρώπους που έψαχναν για την αδερφή μου". Ευχαρίστησε επίσης την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, όλη την κοινωνία αλλά και "έναν άνθρωπο που μας συμπαραστάθηκε πολύ, τον Γιώργο Αντωνακάκη, ο οποίος πέταξε με το αεροπλάνο του, για να βοηθήσει στις έρευνες".

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.