Πολλαπλές ήταν οι καταγγελίες πολιτών για άγρια καταστολή εκ μέρους των ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης σε Χίο και Λέσβο. Τα κύρια σημεία των συγκρούσεων ήταν στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα, της Λέσβου. Δηλαδή στα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση. Τελικά τα μηχανήματα του Στρατού κατάφεραν να εγκατασταθούν στην περιοχή καθώς έφτασαν εκεί χρησιμοποιώντας παράδρομο μέσα από το δάσος στην περιοχή Πετροβούνι.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να διαλύσουν πορείες πολιτών που αντιδρούν με τη δημιουργία κλειστών κέντρων για πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Λέσβο τραυματίστηκαν ελαφρά 11 πολίτες εκ των οποίων οι έξι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Στην Καράβα η Αστυνομία μάλιστα αντιμετώπισε δύο μέτωπα, ένα των κατοίκων της περιοχής του Μανταμάδου στα βόρεια και ένα των προερχόμενων από τη Μυτιλήνη και τα άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής στα νότια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στον Μανταμάδο, στην διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στην Καράβα, όπου η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει το κλειστό camp. Στο αίτημα να αποχωρήσουν, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού.

Στο σημείο αυτό έρχεται η πραγματικά συγκλονιστική φωτογραφία του Μιχάλη Μπάκα από τη θέση Καράβα, Μανταμαδού, η οποία δείχνει έναν μικρό με κόκκινο πουλόβερ να κοιτάζει τα παραταγμένα ματ, ενώ φαίνεται μόνο η πλάτη του μικρού. 

Η φωτό, έγινε viral και απέσπασε πολλά σχόλια, θετικά για τη λήψη και αρνητικά για την κατάσταση στα νησιά αυτά. 

 

Δείτε την στο προφίλ του Μιχάλη Μπάκα:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

 

TAGS