Η Σάνα Μάριν, η 34χρονη Φιλανδή πρωθυπουργός, έχει απασχολήσει πολλές φορές τη διεθνή επικαιρότητα, για διαφορετικούς λόγους. Και για ρηξικέλευθες ακόμα και για τα σκανδιναβικά δεδομένα πολιτικές αποφάσεις, όπως η εξίσωση της γονεϊκής άδειας στους 7 μήνες για τη μητέρα και για τον πατέρα. Και για την προσωπική ιστορία της, που ανατρέπει τα στερεότυπα, καθώς μεγάλωσε με ομόφυλους γονείς, τη μητέρα και τη σύντροφό της.

Αυτή τη φορά, ήταν ένα πορτρέτο της που έκανε τον γύρο του κόσμου, διαφορετικό από εκείνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε πολιτικούς αρχηγούς. Για λογαριασμό του περιοδικού Trendi Magazine πόζαρε στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας με σακάκι και γυμνό, ανοιχτό ντεκολτέ, το οποίο στολίζει μόνο ένα εντυπωσιακό κόσμημα του φιλανδικού brand Kalevala Koru.

Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις όσων θεώρησαν την πόζα της «προκλητική» ή «μη αρμόζουσα» για μια πρωθυπουργό. Δεν ήταν ωστόσο λίγες και οι παρεμβάσεις των υποστηρικτών της, πολλοί από τους οποίους, γυναίκες και άντρες, έσπευσαν να ανεβάσουν την ίδια πόζα στα social media.

Στα τοπικά μέσα δημοσιεύτηκαν επίσης πολλά άρθρα, που υπερασπίζονται τη χειρονομία της, εξαίροντάς τη για την «ομορφιά», τη «δύναμη» και την «ανεξαρτησία της». Ανάμεσα στις πλέον χαρακτηριστικές αντιδράσεις των υποστηρικτών της ήταν αυτή του επιτυχημένου Φιλανδού σκηνοθέτη Ντομ Καρουκόσκι, που ανέβασε μια δική του φωτογραφία με σακάκι, σχολιάζοντας λακωνικά αλλά ξεκάθαρα: «Στη Φιλανδία οι συντηρητικοί έχουν θυμώσει γιατί η πρωθυπουργός έδειξε λίγο ντεκολτέ σε φωτογράφιση περιοδικού. Δεν έχω πολύ ντεκολτέ, αλλά την υποστηρίζω. (Όπως και όλες τις γυναίκες που θέλουν να ντύνονται όπως τους ευχαριστεί.)».

Δείτε την επίμαχη φωτογράφιση της Σάνα Μάριν:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε αναρτήσεις συμπαράστασης στα social media:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε το σχόλιο του σκηνοθέτη Ντομ Καρουκόσκι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS