ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η ψυχή ενός μαχαιροβγάλτη»: Μια εύγλωττη τοποθέτηση στο Facebook για το σχόλιο «απλή ανθρωποκτονία»

«Νομίζω αυτή είναι η εικόνα του φασισμού με σάρκα» γράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης για τον Ρουπακιά και το κείμενό του κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

«Η ψυχή ενός μαχαιροβγάλτη»: Μια εύγλωττη τοποθέτηση στο Facebook για το σχόλιο «απλή ανθρωποκτονία»

Ανάμεσα στις απόψεις που εκφράστηκαν για το σχόλιο του Ρουπακιά στο δικαστήριο, ο οποίος χαρακτήρισε τη δολοφονία του Φύσσα «απλή ανθρωποκτονία» η τοποθέτηση του χρήστη του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδρουλιδάκη κάνει από χτες τον γύρο του διαδικτύου και όχι αναίτια, αφού είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εύγλωττες. Συγκεκριμένα, γράφει:

«Όσο προετοιμασμένος και να είσαι, όσο απαλλαγμένος στη θεωρία από τις αυταπάτες για το τι είναι ο φασισμός, όσο σκληρόπετσος, δε μπορούσες να μην κλονιστείς από τη σημερινή παρουσία του Ρουπακιά στο δικαστήριο.

»Δεν νομίζω ότι η λέξη “αμετανόητος” που ήδη παίζει και θα παίξει στα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ (κι εγώ επίσης τη χρησιμοποίησα) είναι αρκετή για να εξηγήσει αυτό που είδαμε σήμερα. Το βασικό πρόβλημα με τον Ρουπακιά σήμερα δεν ήταν ότι δεν έδειξε καμία μετάνοια, αυτό είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Μπορεί να μη μετανιώσεις για κάτι για διάφορους λόγους: γιατί ήταν “ή εγώ ή αυτός”, γιατί κάτι θεωρείς ανώτερο από το κακό που προκάλεσες, γιατί, γιατί, γιατί... Αυτό που είναι αδύνατο να χωνέψει μια ανθρώπινη καρδιά είναι η κανονικοποίηση του θανάτου στην αυθόρμητη στάση ενός ανθρώπου.

«Αυτό που είναι αδύνατο να χωνέψει μια ανθρώπινη καρδιά είναι η κανονικοποίηση του θανάτου στην αυθόρμητη στάση ενός ανθρώπου»

»Η φράση “μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και την κάνατε ολόκληρη ιστορία”, που θα μείνει εκτιμώ ιστορική, είναι ίσως η πιο ενδεικτική αυτής της αντίληψης. Και μπορώ να βεβαιώσω ότι ο Ρουπακιάς δεν την σκέφτηκε, δεν την προετοίμασε, του βγήκε αυθόρμητα. Όχι με την έννοια ότι “του ξέφυγε”, αλλά με αυτά τα λόγια που λέμε κάθε μέρα από το στομάχι μας, επειδή είναι αυτονόητα. Όπως αυθόρμητα απάντησε στην ερώτηση της πρόεδρου για ποιο λόγο το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει όταν τον αγριοκοίταξε ο Φύσσας ήταν να βγει από το αυτοκίνητο με ένα μαχαίρι και να του επιτεθεί: “Και τι άλλο να έκανα;”, είπε. “Ήμουν παρκαρισμένος στον μονόδρομο. Τι θέλατε, να πάω ανάποδα τον δρόμο;”.

»Ήταν ακόμα η ευκολία με την οποία μιλούσε για τα ψάρια που καθάριζε με το μαχαίρι που σκότωσε τον Φύσσα, η αρμονία που ένιωθε και απέπνεε καθώς τηρούσε τον νόμο της μαφίας στο ποιους και μέχρι πού κάλυπτε, η αταραξία του απέναντι σε κάθε αντίδραση του κοινού και της έδρας, μια ολόκληρη εικόνα δυστοπίας που όσο και να την κατανοείς ορθολογικά δε μπορείς να τη διανοηθείς αληθινά για άνθρωπο, η άρρητη ενόχλησή του γιατί τον ταλαιπωρούσαν για κάτι τόσο απλό.

»Νομίζω αυτή είναι η εικόνα του φασισμού με σάρκα. Σε παγώνει, σε ανατριχιάζει, σου δημιουργεί κόμπο στο στομάχι, σε κάνει να θες να φύγεις τρέχοντας και να πας να αγκαλιάσεις κάθε αδύναμο άνθρωπο, τα παιδιά σου, τον πατέρα του Λουκμάν, τα παιδιά που ήταν στην αίθουσα και δεν σε είχαν ανάγκη γιατί κουβαλούσαν όλο το θάρρος του κόσμου, για να τους προστατεύσεις από την ίδια την ύπαρξή μιας τέτοιας ασχήμιας.

»Δεν πιστεύω γενικά στην ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής και της ψυχής γενικά. Σήμερα νομίζω ότι είδα μπροστά μου την ψυχή ενός μαχαιροβγάλτη».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.