ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η πινακίδα που έβαλε Ελληνίδα εστιάτορας στο μαγαζί της περνώντας ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Αμερική

Γενναιόδωρη ομογενής στη Virginia των ΗΠΑ έκανε μια σπουδαία πράξη, εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς.

Η πινακίδα που έβαλε Ελληνίδα εστιάτορας στο μαγαζί της περνώντας ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Αμερική

Ένας άντρας έψαχνε στα σκουπίδια έξω από το εστιατόριο «Ζορμπάς» της Ελένης Φωτιάδου, στο Virginia Beach.

Μια γυναίκα που ήταν σε ένα μαγαζί ακριβώς δίπλα είδε τον άντρα και αμέσως του έδωσε νερό και φαγητό. Εκείνος όμως αναστατώθηκε και αρνήθηκε την προσφορά της γυναίκας. Η εστιάτορας, Ελένη Φωτιάδου, που έμαθε για το περιστατικό, αλλά και οι υπάλληλοι του εστιατορίου θέλησαν να κάνουν κάτι για εκείνον τον άντρα. Την επόμενη μέρα έβαλαν μια ταμπέλα σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, στην οποία έγραφε πως όποιος ήθελε μπορούσε να απευθυνθεί στο εστιατόριο για φαγητό.

Η πινακίδα που έβαλε Ελληνίδα εστιάτορας στο μαγαζί της περνώντας ένα μήνυμα σε ολόκληρη την Αμερική

«Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας, παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε. Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από τον "Ζορμπά"», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυρίας Φωτιάδου.

Η ιδιοκτήτρια του «Ζορμπά», μιλώντας στο wtkr.com, είπε: «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», και τόνισε πως παρόλο που στην περιοχή που είναι δεν έχουν δει ούτε πολλούς αστέγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν. «Κανείς δεν επιτρέπεται το 2017 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.

Πηγή: akous.gr

Read Next

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

Περισσότερα από

Stories

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

12 Απρ 2024

Χάρις Αλεξίου 32 χρόνια πριν: "Ντύθηκε η νύφη με τα άσπρα"

Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992.