Πολλά είναι τα πράγματα που πρόκεται να αλλάξουν όσο αναφορά τον τρόπο που θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, Τα καλά νέα, ωστόσο, παραμένουν και τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα θα ανοίξουν στις αρχές Σεπτέμβρη τις πόρτες τους παρά τις όποιες δυσκολίες και την επιπλέον προσπάθεια που πρέπει να γίνει από εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές.

Κόντρα σε παράλογες αντιδράσεις και σε επικίνδυνες μεθόδους ορισμένων πολιτών που εξακολουθούν να μην κατανοούν τους λόγους που η χρήση της μάσκας όσο δύσαρεστη κι αν μπορεί να αποδειχθεί, είναι απαραίτητη, ένας δάσκαλος δημοτικού απευθύνει έκκληση,μέσω facebook, σε όλους τους γονείς των μαθητών του προκειμένου να τους παρακινήσει να μάθουν στα παιδιά τους ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας. 

Συγκεριμένα ο Γιάννης Καρακάλος, η ανάρτηση του οποίου έχει γίνει viral, έγραψε:

«Η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί. Δεν είναι σύμβολο, ούτε δηλητήριο. Δε σκοτώνει, δε φιμώνει, δε σώζει την ψυχή. Βοηθάει να μην μολύνουμε το ίδιο εύκολα τον κόσμο γύρω μας. Θα είναι απαραίτητη για λίγο καιρό ακόμα. Όπως με όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να το κάνουν σωστά».

Και συνεχίζει:

«Ξεκινήστε εσείς αρχικά να το απομυθοποιείτε και να τους δείχνετε πώς τη φοράμε. Βάλτε μάσκα και πηγαίνετε μαζί μια βόλτα στο σουπερμάρκετ ή στα Jumbo για να συνηθίσουν να μιλάνε και να κάνουν αλλά πράγματα φορώντας την. Δώστε τους μάσκες σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια (τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε από παλιά μπλουζάκια ή σεντόνια) και η διάθεσή τους θα φτιάξει αμέσως».

Τέλος ο Γιάννης Καρακάλος καταλήγει πως και οι ίδιοι οι δάσκαλοι θα φροντίσουν για την σωστή χρήση της μάσκας μέσα στην τάξη, καθησυχάζοντας τους γονείς με την διαβεβαίωση ότι «Όλα θα πάνε καλά».

Δείτε την ανάρτηση του στο facebook:

 

 

TAGS