Όλοι οι γονείς αγωνιούμε για τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, ωστόσο ένα εξίσου σημαντικό, αν όχι σημαντικότερο θέμα, είναι η συμπεριφορά τους απέναντι στους συμμαθητές τους: Είναι εξίσου σημαντική ευθύνη μας να τα παρακινήσουμε να σέβονται τον διπλανό τους και, ακόμα καλύτερα, να προσπαθούν να συμπεριλάβουν στις παρέες τους το παιδί που βρίσκεται στο περιθώριο.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λοιπόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς απηύθυνε έκκληση στο Facebook για όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αλλά δεν είναι. Τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα του αποκλεισμού αλλά και του εκφοβισμού στο σχολείο, μέσα από την παρακάτω κοινοποίηση που, καθόλου αναπάντεχα, έγινε viral:

«Θερμή παράκληση προς όλα τα παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο σε λίγες μέρες: Αν δείτε κάποιον να δυσκολεύεται να κάνει φίλους ή να υφίσταται bullying γιατί δεν έχει πολλούς φίλους ή επειδή είναι ντροπαλός ή όχι τόσο καλοντυμένος... παρακαλώ να επεμβείτε!

Πείτε του γεια ή τουλάχιστον χαμογελάστε του. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να αντιμετωπίζει αυτό το παιδί εκτός σχολείου. Η καλοσύνη σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή του. Γίνετε εκείνος που θα προσφέρει στους άλλους. Απλές, μικρές χειρονομίες όπως αυτή πάντα εκτιμώνται στη ζωή».

Δείτε την ανάρτηση παρακάτω:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

TAGS