Ο Άρης Βεζενές, παραθέτοντας τις παραπάνω φωτογραφίες, έγραψε ένα ποστ στο ίνσταγραμ χωρίς να κατονομάζει το άλλο εστιατόριο, εξηγώντας ότι και ο ίδιος είναι κρεατοφάγος και το εστιατόριό του στηρίζεται στο κρέας, όμως έχει μεγάλη διαφορά να έχεις ήθος στην επιλογή του, να ξέρεις τις συνθήκες που έζησαν τα ζώα κλπ.

Ο Nusret έκρινε πως το να φωτογραφηθεί με το κουστούμι του με τις αλυσοδεμένες αγελάδες προάγει τη δουλειά του. Τραγικό. 

Η απάντηση του Άρη Βεζενέ έβαλε τα όρια ανάμεσα στους σοβαρούς επαγγελματίες και στους επικίνδυνους θεατρίνους. 

«Διαλέξτε κυρίες και κύριοι. Η απόφασή σας, οι συνέπειές σας. Αλλά η απόφασή σας επηρεάζει όλους μας, οπότε ίσως την επόμενη φορά, να καταλάβετε πώς οι ενέργειές σας επηρεάζουν ολόκληρο το οικοσύστημα. Υποστήριξη εστιατορίων που προέρχονται από κρέας και γάλα από ζώα που ζουν σε κλουβιά και δεμένα; Ναι, είμαι κρεατοφάγος και ναι η επιχείρησή μου έχει χτιστεί γύρω από αυτήν. Ωστόσο, ακολουθούμε μια διαφορετική προσέγγιση και ένα εντελώς διαφορετικό ήθος γύρω από την επιλογή των βοοειδών και των γαλακτοκομικών προϊόντων που προσφέρονται στους επισκέπτες μας. Η νέα εκδοχή της γεωργίας, τα βοοειδή που τρέφονται σε βοσκότοπους και οι αγρότες που γνωρίζουμε με το όνομα είναι η επιλογή μας. Οι αγρότες που φροντίζουν τα ζώα τους και οι κρεοπώλες τους είναι οι πιο στενοί συνεργάτες μας. Η επιλογή μας είναι από σπάνιες παραδοσιακές φυλές και πρώην γαλακτοπαραγωγά βοοειδή που έχουν ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή βοσκής. Έτσι, σας προτείνουμε να ξεκινήστε να κάνετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση του κρέατος σας, της διατροφής του και του περιβάλλοντός του. Ίσως τότε θα δείτε ότι το κρέας πρέπει να έχει πιο επετειακή, μικρότερη κατανάλωση, αλλά πολύ υψηλότερη ποιότητα και γεύση. Η επιλογή σας, η απόφασή σας!» έγραψε ο Έλληνας σεφ. 

 

Δείτε την ανάρτηση του Άρη Βεζενέ στο ίνσταγκραμ: 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS